Crna kronika

Fatalnom sudaru s kamionom prethodio sudar s drugim manjim vozilom

U teškoj prometnoj nesreći koja se u ponedjeljak oko 18.45 sati dogodila na Jadranskoj magistrali na predjelu Čeveljuša, točnije između Rogotina i predjela Mostina, u sudaru kamiona splitskih i osobnog vozila dubrovačkih registarskih oznaka poginula je vozačica osobnog vozila koje je u toj nesreći potpuno smrskano.

Mogući uzrok nesreće je neprilagođena brzina uvjetima vlažnog kolnika. Magistrala je bila zatvorena za promet, a u izvlačenju tijela stradale vozačice angažirani su i vatrogasci koji su primorani rezati lim vozila.

Prema današnjem izvješću policije, u prometnoj nesreći koja se sinoć, 2. ožujka, oko 18.45 sati, dogodila na D-8 u mjestu Čeveljuša, kod Ploča, jedna osoba je smrtno stradala, a dvije su lakše ozlijeđene.


Naime, 45-godišnjakinja se automobilom dubrovačkih registracijskih oznaka kretala u smjeru Rogotina, kada je izgubila nadzor nad vozilom i prešla u kolničku traku za skretanje vozila iz suprotnog smjera, gdje je došlo do udara u automobil dubrovačkih registracijskih oznaka. Nakon udara automobil se nastavio kretati uslijed čega je došlo do udara u teretno vozilo, splitskih registracijskih oznaka, koje se kretalo iz suprotnog smjera, a potom i u metalnu zaštitnu ogradu.

U ovoj prometnoj nesreći smrtno je stradala 45-godišnja vozačica, dok su 39-godišnji vozač automobila i 27-godišnji vozač teretnog vozila lakše ozlijeđeni. Za vrijeme očevida, kojim je rukovodio nadležni državni odvjetnik, ova dionica ceste bila je zatvorena za promet.

Foto: Denis Jerković/CROPIX
dubrovacki.hr