Crna kronika

EKSKLUZIVNO: Poznati rezultati vještačenja smrti Gabrijela, ovo su krivci

GODINU dana nakon smrti devetogodišnjeg dječaka iz Metkovića Gabrijela Bebića, završeno je vještačenje o okolnostima njegove smrti. Index je doznao rezultate vještačenja koji jasno ukazuju na krivce u slučaju koji je zgrozio Hrvatsku.

Podsjetimo, godinu dana nakon smrti 9-godišnjeg dječaka Gabrijela Bebića iz Metkovića napokon je završeno vještačenje o okolnostima njegove smrti koje je proveo Medicinski fakultet u Zagrebu, a sad doznajemo koga rezultati vještačenja navode kao odgovorne za postupke koji su doveli do njegove smrti.

Kako Index doznaje od upućenih izvora, rezultati vještačenja terete četiri osobe, dok je postupak dr. Ksenije Kaleb u cijelosti ocijenjen kao potpuno ispravan.


Ovo su imena osoba koje rezultati vještačenja navode kao odgovorne

Osobe koje se u vještačenju navode da su učinile propuste koji su doveli do smrti malog Gabrijela su: Njegova pedijatrica iz DZ-a Metković dr. Rasema Bubica, medicinska sestra u DZ-u Metković Nikolina Talajić koja je radila u ordinaciji dr. Vlade Krmeka te dvije liječnice s Hitne u Metkoviću, šefica Hitne Marijana Matić i dr. Danijela Dragobratović.

Odvjetnik dr. Kaleb: Pravda je opet bila sporija, ali je ipak stigla

Za komentar rezultata vještačenja zvali smo odvjetnika dr. Kaleb Antonija Volarevića.

“Ako je istina da je vještačenje pokazalo kako je dr. Ksenija Kaleb u cijelosti postupala ispravno u slučaju malenog Gabrijela, odnosno da nije učinila nijedan propust, tada samo mogu reći da je pravda opet bila sporija, ali je ipak stigla, barem u odnosu na liječnicu Kaleb. Takav bi nalaz u cijelosti bio u skladu s onime što smo tvrdili od prvog dana braneći doktoricu Kaleb od etikete koju joj je ishitreno prišila Hrvatska liječnička komora”, rekao nam je odvjetnik Volarević.

Navodi kako je novi nalaz u tom dijelu potpuno suprotan u odnosu na stav koji su zauzeli i čvrsto branili stručnjaci Hrvatske liječničke komore i njezin predsjednik Krešimir Luetić.

“Nalaz nismo zaprimili niti smo u mogućnosti nešto dodatno komentirati. Možemo tek reći da nikome ne bismo poželjeli teret koji je na leđa stavljen doktorici Kaleb. Međutim, ovakvim vijestima ohrabreni smo na još odlučniju borbu za pravdu i istinu. Tragediju koja se dogodila ništa ne može sanirati, ali čovjek ipak osjeti olakšanje kada zna da za smrt dječaka neće odgovarati osoba koja je nevina i koja je učinila sve da ga spasi”, rekao je za Index.hr

Podsjetimo, još u siječnju objavljeni su tajni nalazi Hrvatske liječničke komore (HLK) koja je provela inspekcijski nadzor o tijeku liječenja devetogodišnjeg dječaka Gabrijela koji je preminuo od posljedica sepse nakon što je dva puta vraćen s Hitne. U nalazu je detaljno opisano kako je išao tijek liječenja malog Gabrijela, a Komora je najviše teretila dr. Kseniju Kaleb koja je jedina odmah pomogla dječaku, a istovremeno nisu teretili osobe koje se sad terete u nalazu vještačenja Medicinskog fakulteta u Zagrebu.