Crna kronika

Dovršena krim-istraga napada na Božu Petrova

Bozo Petrov by metkovic-news.com

Policijski službenici Policijske postaje Metković dovršili su kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjakom osumnjičenim za kaznena djela teške tjelesne ozljede i omogućavanja trošenja droga, te dvojicom muškaraca u dobi od 36 i 68 godina i djevojkom u dobi od 28 godina koji se sumnjiče za kazneno djelo pružanja pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.
Naime, 35-godišnjaka se sumnjiči da je u petak, 16. svibnja na terasi jednog ugostiteljskog objekta u Metkoviću staklenom pepeljarom dva puta udario 35-godišnjeg muškarca i tom ga prilikom teže ozlijedio. Nakon počinjenog kaznenog djela osumnjičeni se udaljio u nepoznatom pravcu te je od strane policijskih službenika uhićen u subotu, 17. svibnja oko 12,25 sati u Metkoviću.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako su odbjeglom 35-godišnjaku pomoć prilikom skrivanja nakon izvršenja kaznenog djela pružila dvojica gore spomenutih muškaraca te 28-godišnja djevojka, a za koju uslugu im je 35-godišnjak dao devet tableta sa popisa opojnih droga.
Zbog sumnje da su pomogli počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela osumnjičeni 36-godišnjak, 68-godišnjak i 28-godišnjakinja kazneno su prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu, dok je osumnjičeni 35-godišnjak tijekom jutarnjih sati jučer, 18.svibnja, uz kaznenu prijavu, doveden pritvorskom nadzorniku Policijske uprave dubrovačko-neretvanske.
Ozlijeđeni je 35-godišnjak nakon ukazane liječničke pomoći u dubrovačkoj bolnici pušten kući.

PU dubrovačko-neretvanska
www.metkovic.hr