Crna kronika

Devet dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava

ak47 kalašnjikov by foxnews.com

Tijekom posljednjih deset dana na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno je devet dragovoljnih predaja minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva.
Građani sa područja Dubrovnika, Ploča, Konavala i Župe dubrovačke policiji su predali 10 ručnih bombi, tri puške, jedan ručni bacač raketa, tri topovska zrna, trotilski metak i 237 komada streljiva.
Zahvaljujemo se svim građanima koji su do sada prepoznali značaj akcije „Manje oružja-manje tragedija“ i vratili oružje i streljivo te time otklonili opasnost iz svoje okoline, a sve druge građane pozivamo da slijede njihov primjer te ih podsjećamo kako i dalje mogu bez vremenskog ograničenja predati zabranjeno i dozvoljeno oružje i streljivo. Naglašavamo da se protiv njih neće pokretati prekršajni niti kazneni postupak, dovoljno je da se obrate najbližoj policijskoj postaji ili na broj 192, nakon čega će policijski službenici u civilu doći na dogovoreno mjesto i preuzeti opasna sredstva.
Za sve dodatne informacije o ovoj Akciji, odnosno o dragovoljnoj predaji oružja, građani se mogu svakodnevno informirati putem posebne telefonske linije na broj 080 0 88 92.

 

PU Dubrovačko-neretvanska
Foto: foxnews.com