Crna kronika

Na cestama u našoj županiji porast smrtno stradalih osoba u prometu

Tijekom 2017. godine na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske dogodile su se 863 prometne nesreće, a što u odnosu na 2016. godinu predstavlja smanjenje ukupnog broja prometnih nesreća za 5%. Sa smrtno stradalim osobama dogodilo se 11 prometnih nesreća, što predstavlja povećanje od 57%. Sa ozlijeđenim osobama dogodilo se 396 prometnih nesreća, što je smanjenje za 3%, dok se prometnih nesreća sa materijalnom štetom također dogodilo manje i to za 7%.

S obzirom na navedeno, te u cilju zaustavljanja negativnog stanja, odnosno preveniranja prometnih nesreća i njihovih posljedica, te povećanja ukupne razine sigurnosti prometa na cestama, tijekom siječnja 2018. godine, posebice u noćnim satima u dane vikenda, ali i u ostatku tjedna.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska će provoditi pojačane aktivnosti u cilju sprječavanja i obaveznog sankcioniranja takozvane “četiri glavne ubojice u prometu” i to: prekršaji vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanje dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenje sigurnosnog pojasa (vozača ali i putnika na prednjim i stražnjim sjedalima, kao i nepropisan prijevoz djece) i nepropisna uporaba mobitela.


Radio Ploče