Crna kronika

Carinska uprava upozorila građane na novu internetsku prevaru

Carinska uprava upozorila je građane da se internetom širi novi pokušaj prevare i krađe osobnih podataka preko phishing poruka.

Prevaranti žele da ljudi plate nepostojeći carinski dug pa Carinska uprava poziva građane da pojačaju pažnju kod otvaranja takve elektroničke pošte sumnjivog sadržaja.

“Ministarstvo financija, Carinska uprava zaprimila je više dojava, iz kojih proizlazi da su građani na svoje adrese elektroničke pošte zaprimili obavijesti, od strane nepoznatih osoba, kojima ih se obavještava da će im putem međunarodne kurirske službe FedEx biti dostavljena pošiljka čija je vrijednost veća od 2.500,00 gourdea (haićanski gourd – valuta Haitija).


Nadalje, izvješćuje ih se da na pošiljku treba obračunati davanja na ime carine i PDV-a te da se prije izdavanja pošiljke treba što žurnije uplatiti 1.050,00 eura. Dokument je ovjeren nevjerodostojnim pečatom, nepostojeće carinske administracije te potpisom osobe koja je dužnost ravnatelja Carinske uprave obnašala prije više od pet godina”, upozorili su iz Carinske uprave.

Možda ti se sviđa

Crna kronika

ŠVERCERI U DOLINI NERETVE

Zbog nekontroliranog uvoza svinja u posljednje je vrijeme propalo više svinjogojskih farmi. Iz susjedne Hercegovine pristiže meso po nelojalno niskim
Crna kronika

Krao dizel iz vozila u Opuzenu i Pločama

Policijski službenici Policijske postaje Metković i Policijske postaje Ploče dovršili su kriminalističko istraživanje nad 45-godišnjakom osumnjičenim za kazneno djelo teške