Crna kronika

Čak 27 vozača vozilo pod utjecajem alkohola, rekorderu u Metkoviću odrezali kaznu od 11.000 kuna

U proteklom tjednu na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježene su tri prometne nesreće s ozljeđenim osobama u kojima je pet osoba lakše ozljeđeno. Materijalna šteta zabilježena je u tri prometne nesreće.

Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli 418 represivnih mjera od kojih izdvajamo mjere poduzete prema osobama, počiniteljima prekršaja koji su najčešći uzročnici težih prometnih nesreća tzv. „četiri ubojice u prometu“ te su tako 184 osobe kažnjene  zbog prekoračenja dopuštene brzine kretanja, 42 mjere poduzete su prema osobama koje nisu koristile sigurnosni pojas, 27 osoba prekršajno je kažnjeno zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, a 20 osoba  zbog nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje.

Zabilježeno je 13 prekršaja zbog nepropisnog pretjecanja i 7 mjera poduzetih zbog nepropisnog zaustavljanja i parkiranja.


Najveća koncentracija alkohola od 1,75 g/kg izmjerena je u ranim jutarnjim satima, 8. studenog 28-godišnjaku koji je, tijekom redovne prometne kontrole, zaustavljen u Ulici kneza Branimira u Metkoviću, prilikom upravljanja osobnim vozilom dubrovačkih registarskih oznaka.

Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije do prestanka djelovanja opojnog sredstva te je prekršajno kažnjen novčanom kaznom u iznosu od 11 tisuća kuna i tromjesečnom zabranom upravljanja vozilima „B“ kategorije što je ujedno i najveća izrečena novčana kazna u proteklom tjednu, priopćila je Policijska uprava dubrovačko-neretvanska.