Aktualno

ŽRK DALMATINKA: Stiže Murvica, potvrditi bodove iz Umaga

Prva ovosezonska pobjeda bila je dobar razlog za ugodno raspoloženje na povratku iz Umaga. Međutim, nema previše vremena za slavlje jer stižu nove obveze. Pred Dalmatinkama su tri važna susreta, redom Murvica, Dugo Selo 55 i 1234 Virovitica. Dakle nadmetanja s izravnim konkurentima za izbjegavanje posljednje tri pozicije. Pločanke su trenutno devete s 5 bodova a u subotu na ušće Neretve stiže Murvica iz Crikvenice, sastav koji je u 7 nastupa upisao isto toliko poraza i nalazi se na posljednjem mjestu.

Prošle sezone Dalmatinka je u oba međusobna nadmetanja pobijedila i u ovom susretu je favorit. Tu ulogu favorita treba opravdati, a važne bodove iz Umaga potvrditi. Trebat će se dobro potruditi za to ostvariti, prije svega na pravi način ući u susret i biti koncentriran od početka do kraja.

Tijekom tjedna Dalmatinka je u kup susretu slavila protiv Metkovića rezultatom 36:21, sljedeći protivnik u kupu je drugoligaš Vranjic. Treninge tijekom tjedna i susret protiv Metkovića vodio je Ante Jerković jer je trener Ivan Jerković cijeli tjedan službeno odsutan i dolazi u Ploče na dan susreta s Murvicom.


-Moramo biti oprezni i ozbiljni, ne smiju nas zavarati rezultati sastava iz Crikvenice. Igraju brzi centar i na to moramo obratiti pozornost, sporost vraćanja u obranu lako kažnjavaju. Bit ćemo kompletni i ako budemo pravi na parketu nadam se pobjedi – zbori Ante Jerković.

Početak susreta je uobičajeno u 19 sati.

RASPORED 8.KOLA 1 HRL (Ž): OSIJEK Osijek – Split 2010, BJELOVAR Bjelovar – Sesvete Agroproteinka, VARAŽDIN Koka – Lokomotiva, SINJ Sinj – 1234 Virovitica, KOPRIVNICA Podravka Vegeta – Dugo Selo 55, ČAKOVEC Zrinski – Umag, PLOČE Dalmatinka – Murvica.

Ivan i Ante Jerković

Tekst i foto: Jurica Vukojević

 

 

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime