Aktualno

ZBOG ODLUKE STOŽERA Makarska odgađa sve koncerte planirane na trgu!

S ciljem osiguravanja svih uvjeta za uspješniju i dulju turističku sezonu te sigurnog boravka svih turista u Makarskoj, Grad Makarska je poštujući epidemiološke mjere koje su na snazi donio odluku o odgodi dijela događanja u sklopu ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta čije je održavanje planirano na Kačićevu trgu u razdoblju od 15. srpnja do 30. srpnja, piše Dalmacija danas.

Odluka je donesena temeljem odluke nacionalnog stožera o zabrani održavanja svih javnih događaja i okupljanja na kojima je nazočno više od 100 ljudi, osim ako se ne radi isključivo o osobama s digitalnom EU potvrdom. Budući da se najavljeni koncerti na Kačićevu trgu ne mogu održati u kontroliranim uvjetima, isti se odgađaju temeljem navedene odluke a uz preporuke Stožera civilne zaštite Splitsko-dalmatinske županije i Stožera civilne zaštite Grada  Makarske.

O novom terminu događanja javnost će biti pravovremeno obaviještena, a sva druga događanja u sklopu ovogodišnjeg Makarskog kulturnog ljeta koja se odvijaju u Ljetnom kinu, Franjevačkom samostanu i Gradskoj galeriji Antun Gojak održat će se prema planiranom rasporedu.


Ovim povodom javnosti se obratio i gradonačelnik Zoran Paunović.

-Dragi sugrađani, ugostitelji i poduzetnici, upravo ulazimo u samo srce turističke sezone, do sada relativno uspješne ali i dalje neizvjesne. Poduzeli smo sve moguće mjere kako bi svima koji se bave turističkom djelatnošću, kao i gostima osigurali siguran boravak u našem gradu. Ovim putem apeliramo upravo na vas turističke djelatnike, ugostitelje i poduzetnike da se pridržavate propisanih mjera distance, nošenja maske te pravila ulaska i boravka u vašim objektima, kako ova turistička sezona ne bi završila naprasno kao i prethodna. Vjerujem da nam je svima u interesu da surađujemo i poštujemo propisane mjere i pravila da sezona bude što duža i uspješnija, naglasio je gradonačelnik.

POPIS DOGAĐANJA U SKLOPU MAKARSKOG KULTURNOG LJETA KOJA SE ODGAĐAJU

  • 15. 7. / ČETVRTAK

KONCERT / GRADSKA GLAZBA MAKARSKA

21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

  • 16. 7. / PETAK

KONCERT / KLAPA KAMPANEL

21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

  • 18. 7. / NEDJELJA

KONCERT /  VOKALNA SKUPINA FOLKLORNOG ANSAMBLA „TEMPET“ I „ĐIGER BEND“

21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

  • 20. 7. / UTORAK

KONCERT / KLAPA ADRIA

21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

  • 23. 7. / PETAK

KONCERT / KLAPA SUBRENUM

21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

  •    27. 7. / UTORAK

KONCERT / KLAPA MARINETA

21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

  • 30. 7. / PETAK

KONCERT / KLAPA RIŠPET

21:00 SAT / KAČIĆEV TRG

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime