Aktualno

Završena akcija „Unaprjeđenje uvjeta na plaži Baćina“

Zahvaljujući natječaju „Naš doprinos zajednici“ koji godišnje objavljuje Zaklada “ Kajo Dadić“ iz Splita, krajem mjeseca rujna održana je građanska akcija na plaži u Baćini. Udruga za očuvanje tradicijskih vrijednosti i običaja Baćine „Baćina“ odobrenom građanskom akcijom i sredstvima u iznosu od 10.000,00 kn postavila je dva koša za smeće i dvoje stepenica od inoxa za sigurniji ulazak u more na plaži u Baćini.

Voditeljica akcije Maja Barbir željela je istaknuti da su u akciji sudjelovali volonteri udruge i mještani koji nisu krili zadovoljstvo postignutom građanskom akcijom i uređenijom plažom.

Na obnovljenoj plaži, koja se tijekom 2016. i 2017. godine obnavljala zahvaljujući mjeri Hrvatskog zavoda za zapošljavanje „Javni radovi“ koju je provodio grad Ploče i Mjesni odbor Baćine, povećana je sigurnost kupača i postignut čišći okoliš, pogotovo tijekom ljetnih mjeseci kada Baćina vrvi turistima i kupačima.


Predsjednik udruge „Baćina“ Jurica Tomašević izjavio je da će ova akcija rezultirati povećanim brojem mještana Baćine, kao i turista, koji se dolaze družiti i kupati u moru kao i podizanjem kvalitete života starijim osobama omogućavajući im sigurniji pristup moru, smanjenjem otpada na plaži postavljanjem koševa za smeće te je potencirala inicijative i volonterstva u našem malom mjestu.

Ova građanska akcija je provedena zahvaljujući financijskoj podršci Zaklade “Kajo Dadić” u sklopu decentraliziranog modela financiranja Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva.