Aktualno

Završena akcija “Ruka pomoći za Zorana Kraljevića”

hrvatski crveni križ ploče

Dana 11.07.2016. pokrenuta je Humanitarna akcija pod nazivom “Ruka pomoći za Zorana Kraljevića”. Pokretači humanitarne akcije su Gradsko društvo Crvenog križa Ploče (djelatnici i volonteri) sa suradnicima gosp. Jure Kraljević, poglavar mjesnog odbora Komin i Kominski župnik don Petar Perleta.

Svrha humanitarne akcije je bila zadovoljavanje stambenih potreba što uključuje građevinske i obrtničke radove prema već razrađenom projektu.

Na računu GDCK Ploče koji je otvoren za potrebe ove akcije koja je trajala od 11.srpnja do 11. Listopada 2016. godine prikupljeno je 42.226,61 kuna.
Novac je utrošen na kupnju Betona , građevinskog materijala, jednog dijela pločica, laminate, opremu za kupatilo, PVC prozora i vrata, unutarnjih vrata,klima uređaj.


Nakon 11.listopada nastavilo se s prikupljanjem financijskih sredstava na računu Župnog ureda župe Sv. Ante Padovanskog Komin.
Akcija je uspješno provedena zahvaljujući donacijama građana i pravnih osoba, te mnogima koji su svojim volonterskim radom pridonijeli ovoj akciji.

Zahvaljujemo svima koji su na bilo koji način pomogli da obitelj Zorana Kraljevića dobije novi dom dostojan pristojnog života. A osobito gospodinu Marijanu Tolju koji se pobrinuo da radovi na objektu, te prikupljanje donacija proteknu uspješno.

Izvješće o prikupljenim sredstvima na računu GDCK Ploče poslano je nadležnom uredu Dubrovačko- neretvanske županije, a svi računi i dokumentacija nalaze se u arhivi GDCK Ploče.

Gradsko društvo Crvenog križa Ploče