Aktualno

Započinje izobrazba o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida: Poljoprivrednici u školskim klupama

Poljoprivrednici iz doline Neretve uskoro će u školske klupe. Stupanjem na snagu Zakona o održivoj uporabi pesticida Ministarstvo poljoprivrede- Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede započinje s provedbom izobrazbe o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida. Prema navedenom Zakonu svi profesionalni korisnici, distributeri i savjetnici sredstava za zaštitu bilja moraju imati zadovoljavajuće znanje o sigurnom rukovanju i pravilnoj primjeni pesticida. Uprava za stručnu podršku razvoju poljoprivrede poziva sve korisnike kojima je istekla valjanost iskaznice da se prijave na tečaj.

Svi poljoprivrednici koji prođu edukaciju na kojoj uče kako pravilno primjenjivati sredstva za zaštitu bilja, moći će takva sredstva kupovati u poljoapotekama i primjenjivati ih na svojim poljima u vinogradima i maslinicima.

Oni poljoprivrednici koji neće proći edukaciju, neće moći takva sredstva kupovati u ovlaštenim trgovinama, a niti ih legalno primjenjivati. Stoga će neretvanski poljoprivrednici u školske klupe na predavanja koja će se održati u Pločama 28. ožujka, Opuzenu 30.ožujka te Metkoviću 31.ožujka. Važno je napomenuti da je edukacija besplatna. Nakon odslušanih školskih sati dobivaju elektronsku iskaznicu koju će morati predočiti prilikom svake kupnje zaštitnih sredstava u poljoprivrednim apotekama.


Piše: Stanislav Soldo/dubrovacki.slobodnadalmacija.hr

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime