Aktualno

Vremenska prognoza za novi tjedan nije ohrabrujuća, ali moglo bi se potkrasti i malo vedrine, evo kad

Za nama je kišni tjedan, a prognostičari najavljuju da je isti takav i ispred nas.

Državni hidrometeorološki zavod za danas najavljuje pretežno oblačno povremeno s kišom te pljuskovima i grmljavinom, ponegdje izraženijim. Mjestimice će biti obilne kiše, osobito na Jadranu i u područjima uz njega, uz umjereno do jako, ponegdje i olujno jugo u Dalmaciji i dnevnu temperaturu zraka na Jadranu između 17 i 20 °C.

Sutra bi trebalo biti nešto manje kiše, tek mjestimice pljuskovi i grmljavina, u prvom dijelu dana ponajprije u Dalmaciji i na krajnjem istoku i temperaturu od 13 do 18 Celzija na Jadranu.


– Idućih će dana opet biti više oblaka i kiše, pritom osobito na kopnu i niža temperatura zraka. Obilna kiša past će u nedjelju i utorak, kada je i najveća vjerojatnost za grmljavinska nevremena. U Dalmaciji će puhati jako i olujno jugo, a na sjevernom Jadranu umjerena bura, s olujnim udarima u utorak. Od srijede manje kiše, pa raste vjerojatnost za sunčana razdoblja i toplije vrijeme, posebice na Jadranu – prognozirala je za emisiju Vrijeme uoči HRT-ovog Dnevnika pripremila Tomislava Hojsak iz DHMZ-a.Prognoze govore kako će se nestabilno vrijeme zadržati na Jadranu. S jačim pljuskovima ponajprije bi se u utorak lokalno moglo nakupiti i više od 100 litara kiše po četvornome metru. U Dalmaciji će puhati jugo, umjereno do jako, u utorak i olujno.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime