Aktualno

VI STE PONOS GRADA: Prijem pločanskih sportaša i sportašica kod gradonačelnika Krstičevića

Danas je u Pučkom otvorenom učilištu u Pločama gradonačelnik Mišo Krstičević organizirao prijem za uspješne pločanske sportaše i sportašice zbog iznimnih rezultata u protekloj sportskoj 2017./2018. godini.

U odličnoj atmosferi, u prepunoj velikoj dvorani na jednom mjestu su se našle rukometašice RK Dalmatinke, mlade karatašice KK Porto Tolera i nogometaši pločanskog NK Jadrana Luka Ploče.

U uvodnom pozdravu, gradonačelnik je čestitao svim uzvanicima i naglasio da “iz perspektive sportaša i nekoga tko poznaje prilike sporta u gradu mogu govoriti o tom jednom kontinuitetu kvalitete. To je ono što veseli, a šta veseli još više je da vaši svakodnevni treninzi, druženja, zajednička putovanja pridonose jednoj homogenizaciji i društva i vaših klubova, a time vas čini nekim tko je usmjeren ka istom cilju, a to je uspjeh koji je definitivno zabilježen na razini Grada”.


Trener karatašica Jerko Srzentić zahvalio se gradonačelniku i Gradu Pločama na prijemu i prisutne podsjetio kako je klub počeo sa praktično 5-6 članova do ovoga gdje su danas. A danas su repektabilan sportski kolektiv koji sa svakog natjecanja dođe sa nizom medalja. Posebno su burnim pljeskom pozdravljene Borja Šutić, Anamaria Maršić i Lina Šutić, državne prvakinje u svojim kategorijama. Trener Srzentić je podsjetio prisutne i sa problemima glede infrastrukture na što je gradonačelnik Krstičević uz asistiranje zamjenika Majstrovića rekao da je rješavanje tog problema u postupku realizacije.

Trener pločanske Dalmatinke, Ivan Jerković isto je govorio o protekloj sezoni spomenuvši da im za iduću prvoligašku ipak treba veća asistencija Grada. “Pločanska škola rukometa je poznata i priznata u Hrvatskoj, nema neke od selekcija da naše cure nisu tu. Mala smo sredina i posebno me raduje da nam je igrački kadar sastavljen od domaćih djevojaka. Ali za drugu ligu smo prejaki dok nam za prvu nedostaje par pojačanja”. Jerković se također i osvrnuo na manjak razumjevanja od strane Srednje škole Ploče i Doma sportova Ploča, a tiče se termina treniranja ali se nada da će se to već nekako riješiti.

Ispred nogometnog kluba Jadran Luka Ploče prisutne je pozdravio predsjednik kluba Tiho Krstičević koji je posebno naglasio zadovoljstvo što u klubu trenira preko 180-ero djece u svim uzrastima. “Lijepi su trofeji, osvojili smo nakon 17 godina Županijski kup, ali bogatstvo je imati ovoliko igrača iz vlastitog pogona.” Trener Proleta se zahvalio gradonačelniku i najavio još bolje rezultate u natjecanju Hrvatskog nogometnog kupa. “Zašto ne bi prošli i nekog od prvoligaša?” – optimističan je bio Goran.

Na kraju, Mišo Krstičević je još jednom svima čestitao i poželio puno uspjeha u razdobljima koji dolaze:

Čestitam svima vama, sigurno ćemo imati sluha za sve ono što jeste dobro. Naravno, prioriteti su ulaganje u mlađe kategorije i mlađe naraštaje, u infrastrukturu, ali to ne isključuje ni starije sportaše.
Stojimo na raspolaganju, razgovarat ćemo sa predstavnicima svih kolektiva i nadam se da ćemo svi biti u mogućnosti da uspješno brodimo i kroz sljedeće sezone.

Još jednom svima puno uspjeha!”