Aktualno

Vejić Makaranima: Razumijemo vašu bezizlaznu situaciju, ali makarski otpad neće u Ploče

Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić primio je u svom uredu jutros makarskog gradonačelnika Tonćija Bilića i predstavnika makarskih komunalaca. Sastanku su prisustvovali i pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje, komunalni sustav i zaštitu okoliša Željko Škorić, direktor Komunalnog d.o.o. Josip Ižotić, te djelatnik Komunalnog Teo Marinović.

Gradonačelnik Bilić predstavio je situaciju u kojoj su se našli, te pokušao dogovoriti odvoz makarskog otpada na odlagalište Lovornik, no do dogovora nije došlo.

„Razumijem vašu bezizlaznu situaciju,ali kao gradonačelnik ne smijem i neću dopustiti dodatno opterećivanje, ionako preopterećenog deponija Lovornik“, izjavio je gradonačelnik Vejić.


Josip Ižotić, također je pojasnio da je situacija na odlagalištu Lovornik složena i teška, te da će i sami kroz ovu godinu morati poduzeti neke radnje kako bi se stanje koliko toliko popravilo.

Zajednički stav svih prisutnih jest da se općenito prevelike obveze stavljaju na teret jedinica lokalne samouprave, a da rješavanje ovog problema nijedna od njih neće moći riješiti bez države.

Medijski istup splitskog gradonačelnika Baldasara, kojim je najavio odlaganje makarskog otpada u Pločama, makarska delegacija nije htjela previše komentirati, izjavivši tek da su im ovakve medijske špekulacije i istupi samo otežale rješenje evidentnog i objektivnog problema u kojem su se našli.

Potporu pločanskog gradonačelnika Vejića u rješavanju istog, barem što se tiče ustupanja deponija, nisu dobili.

Tekst i slike: Ured Gradonačelnika

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime