Aktualno

UVJERLJIVE DALMATINKE: Rukometašice upisale prvu ovosezonsku pobjedu

Rukometašice Dalmatinke upisale su prvu ovosezonsku pobjedu, s uvjerljivih 35:26 bile su bolje od sastava Osijeka. Osim početnih 0:2 za gošće, sve ostalo proteklo je u znaku domaćeg sastava.

ŽRK Osijek

Dobra, kolektivna obrana i učinkoviti napad donijeli su Dalmatinkama u 23.minuti velikih +8 (1:8). Međutim, bez nekog posebnog razloga zaigrale su bezglavo i brzopleta pa na semaforu pet minuta kasnije svijetli samo 17:15 (28.minuta).

Kapetanice Jelčić i Lacković

Do odlaska na veliki odmor svaka ekipa postigla je po jedan pogodak. Od 7.minute gošće su igrale bez svoje kapetanice Dore Lacković, koja je ozlijedila koljeno.


U nastavku su stvari došle na svoje mjesto, ipak je Dalmatinka kvalitetniji i raspoloženiji sastav za igru. Novo odvajanje Pločanki slijedi do 42.minute kada su otišle na do tada najvećih +9 (27:18). Do kraja bilo je to puko odrađivanje preostalog vremena, u dva navrata bilo je i +10 za učenice trenera Jerkovića (34:24, 35:25).

Pucački i realizatorski bile su iznimno raspoložene Lana Jarak (7/9) i Iva Bule (8/10), a s 9 pogodaka najučinkovitija je bila Anđela Zelić, od toga 8 iz sedmeraca, bez promašaja. (jv)