Aktualno

Udruga branitelja Grada Ploča obilježila sedam godina djelovanja

ubgp by ante šunjić ban / dubrovacki.hr

Udruga branitelja Grada Ploča osnovana je prije sedam godina i ima oko 550 članova. Aktivno promiče vrijednosti i stečevine Domovinskoga rata, pomaže svojim članovima u ostvarivanju njihovih prava, pruža im pravnu, a u skladu s mogućnostima i materijalnu pomoć. Vodeći računa o obljetnicama važnih događaja iz Domovinskog rata za Ploče i Hrvatsku, Udruga sudjeluje u obilježavanju obljetnica, organizira tribine, a osobito se ponosi tradicionalnom organizacijom putovanja u Vukovar, gdje redovito članovi sudjeluju u Koloni sjećanja. U sklopu ove aktivnosti, provodi i humanitarnu akciju „Branitelji Ploča djeci Vukovara“ u kojoj se u vukovarskim dječjim vrtićima i osnovnim školama svaki put podijeli desetak tona mandarina.
Udruga je aktivna na području Grada Ploča, svom gradu odužuje se na razne načine, pa i kroz manje komunalne zahvate, od kojih valja istaknuti uređenje okoliša Dječjeg vrtića u Pločama. U slučajevima elementarnih nepogoda, članovi udruge organizirali su se i bili na raspolaganju Stožeru za zaštitu i spašavanje, te aktivno sudjelovali u otklanjanju posljedica nepogoda.
Obilježavanju 7. obljetnice osnutka nazočilo je oko 150 članova i uzvanika, među kojima su bili i zamjenica župana Dubrovačko-neretvanske županije Marija Vučković, gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić, zamjenik gradonačelnika Zdenko Mateljak i predsjednik Gradskoga vijeća Davor Mihaljević. Druženje je započelo pozdravom predsjednika Udruge Željke Čovića i večerom, a nastavljeno je uz glazbu i razgovor.

Tekst i foto: Ante Šunjić / www.dubrovacki.hr