Aktualno

Toni Grgić iz Ploča među tri najbolja studenta, ide u Bruxelles na konferenciju o nezaposlenosti mladih

Kako bi ukazala na problem nezaposlenost mladih u Hrvatskoj zastupnica Dubravka Šuica organizirat će 22. siječnja 2014. u Europskom parlamentu konferenciju pod nazivom: „Kako pomoći mladima doći do radnog mjesta?“ na kojoj će ravnopravno sudjelovati i pobjednici natječaja za pisanja eseja na temu : „Be the change you want to see in Croatia“.

„ Alarmantno stanje najbolje potvrđuje činjenica da Njemačka i Austrija posjeduju stopu od 5% nezaposlenih mladih, a Hrvatska čak 53%. Mladi čovjek – pojedinac je taj koji može i mora mijenjati Hrvatsku u ugodnije mjesto za život, a studenti su pišući eseje pokazali da kvalitetnih ideja i kreativnosti u Hrvatskoj ima. Moramo stati na kraj iseljavanju Hrvatske, a Vlada mora prepoznati mlade kao generator razvoja i demografski potencijal jer mladi u Hrvatskoj posjeduju i znanja i vještine. Ne smijemo promatrati prekriženih ruku nebrigu o aktualnoj demografskoj slici Hrvatske, stoga se veselim ovim mladim ljudima, a o njihovim kreativnim idejama će se raspravljati na konferenciji u Bruxellesu,“ istaknula je Šuica

Tročlano stručno povjerenstvo izabralo je tri najbolja eseja čiji će autori, studenti Toni Grgić iz Ploča, Tomislav Katančić iz Osijeka i Kristina Lauš iz Zagreba imati priliku iznijeti svoja razmišljanja na konferenciji u Bruxellesu kojoj je glavni cilj pokušati doći do rješenja kako povećati broj zaposlenih u Hrvatskoj.


Čestitamo pobjednicima i želimo im sretan put na konferenciju u Europskom parlamentu u Bruxellesu poručili su iz Ureda zastupnice Šuice.