Aktualno

Temperature će danas rasti i do 40 stupnjeva

Pretežno vedro je u većem dijelu zemlje, umjerene naoblake ima tek u dijelu unutrašnjosti i na dijelu sjevernog Jadrana. Već jutros je pretoplo, 26.8 stupnjeva u Dubrovniku, gdje se i tijekom noći temperatura nije spuštala ispod 20 stupnjeva, što je prema definiciji tropska noć, piše N1info.hr.

U nastavku ponedjeljka temperature će rasti i do 36, sunca će diljem zemlje biti u izobilju. U drugom smo ovogodišnjem toplinskom valu koji je posljedica stabilnih atmosferskih prilika i pritjecanja vrućeg zraka s područja sjeverne Afrike.

Vrućina će se još intenzivirati idućih dana, temperature bi lokalno mogle rasti i do 40, sredinom tjedna kad očekujemo kulminaciju vrućine.


Od četvrtka slijedi pritjecanje vlažnijeg zraka, što će rezultirati pljuskovima, moguće i lokalno izraženijim praćenim grmljavinom, uglavnom u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu.

Lokalno je moguće i nevrijeme, kako vlažan zrak nailazi na užarenu podlogu. Bit će manje vruće. Nadolazeća promjena će najmanje utjecati na Dalmaciju, prognozira Tea Blažević za N1.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime