Aktualno

Stiže prvi toplinski val, temperature ponegdje i više od 35

Meteorologinja Tea Blažević s N1 televizije donosi prognozu vremena za naredno razdoblje:


Pretežno vedro je u većem dijelu zemlje, zahvaljujući prostranom anticiklonalnom polju koje se smjestilo nad Jadranom. I u nastavku ponedjeljka sunca će biti u izobilju diljem zemlje, i na kopnu, i na moru. Na moru puše burin, kasnije će to biti uglavnom vjetar južnog smjera. Jugozapadnjak dominira i u unutrašnjosti, može biti pojačan u višim predjelima.

Stabilno i sunčano bit će i u utorak.

I drugi dio tjedna počet će slično, obiljem sunca i vrućinom. Najvrući dan bit će četvrtak kad bi temperature mogle lokalno prelaziti 35. Stoga je na snazi upozorenje DHMZ-a na prvi ovogodišnji toplinski val. Pretople će biti i noći, osobito na moru, s temperaturom uglavnom višom od 20.

Čini se da petak donosi promjenu. U drugom dijelu dana treba računati na kišu i pljuskove s grmljavinom, lokalno obilnije. S obzirom na to da će se tlo prilično zagrijati, nailaskom vlažnijeg zraka, moguće je lokalno nevrijeme. Temperature će se ponegdje i osjetnije spustiti, osobito na kopnu.

 

Tekst: Tea Blažević / N1info.hr
Ilustracija: Freepik

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime