Aktualno

Šašavci – Prijeko potreban dječji pogled na svijet!

Danas smo popričali sa Vedranom Žankom,  poduzetnikom rodom iz Kaštela koji je, početkom 2019., uvidjevši da postoji manjak kvalitetnog dječjeg sadržaja na televiziji i internetu, odlučio  osmisliti brend za djecu predškolske dobi kojim bi popunio tu prazninu. Nakon istraživanja tržišta te osnivanja tvrtke VETA Promotions  d.o.o. krenuo je u realizaciju projekta  i tako su nastali „Šašavci“.

 

Tko su Šašavci?

Šašavci su hrvatski  brend namijenjen za djecu predškolske dobi koji prati avanture četiri vesela životinjska lika sa ljudskim karakteristikama.


Sami likovi su pomalo „šašavi“, nestašni , razigrani i tako je došlo do samog imena.

 

 

Zbog čega je došlo do ideje za nastankom Šašavaca?

Ideja je nastala u periodu u kojem se rodila moja kćerkica, dakle prije otprilike 5 godina. Kroz razgovor sa prijateljima koji su u to doba isto tako postali roditelji, primjetili smo da manjka kvalitetnog sadržaja zabavnog i edukativnog karaktera na hrvatskom jeziku za djecu predškolske dobi ili da ga ima jako malo, pa čak i u cijeloj regiji , iako je, recimo u susjednoj Srbiji,  malo bolja situacija po tom pitanju (prvenstveno govorim o sadržaju na internetu, na youtube kanalima…).

Tada sam odlučio kreirati koncept koji bi, kako ste već spomenuli, popunio tu „prazninu“.

 

Predstavite nam ukratko Vaše likove.

Medvjed Borna je snažni  zaštitnik grupe koji voli puno jesti a pogotovo igrati nogomet. Iako glumi opasnog lika u biti je jako drag i ima veliko srce.

Tara je naša nestašna Vjeverica. Jako je brbljava i obožava modu. Najdraža boja joj je roza a od hrane obožava sladoled. Pjevati i plesati mogla bi cijeli dan a najviše voli sa prijateljima biti vani.

Magarac Roko frajer je pravi. Obožava more i plažu a u slobodno vrijeme svira gitaru.

Lisica Liana je naša pametnica. Odgovore na sva pitanja ima. Voli čitati knjige i svirati klavir.

 

 

Što sve djeca mogu naučiti od njih?

Naše likove stavljamo u svakodnevne situacije s kojima se naši najmlađi suočavaju a kojima pristupamo kroz pjesmu, ples, igru i zabavu .

Isto tako, u našim video uratcima djeca sa Šašavcima uče dane u tjednu, brojeve, slova, zajedno sa Šašavcima plešu i pjevaju pjesmice.

Treba naglasiti da je gotovo cijeli naš sadržaj dostupan  i na engleskom jeziku.  Engleska inačica brenda je   “THE  SHA – SHA FRIENDS”. Na taj način  djeca sa Šašavcima  mogu učiti i engleski jezik.

 

Koja je poruka Šašavaca i koji su Vaši ciljevi?

Univerzalna poruka Šašavaca je BUDI DOBAR – RADI DOBRO!

Naši likovi pomoći će djeci da se snađu u svakodnevnim situacijama.

Naš cilj je da, koliko god je to moguće,  djecu:

OSNAŽIMO

OHRABRIMO

POZITIVNO „IZAZOVEMO“

PODIGNEMO NJIHOVO SAMOPOŠTOVANJE

DOVODIMO U SITUACIJE KOJE TREBA RIJEŠITI

 

Gdje Vas se može pratiti i gdje se djeca mogu družiti sa Šašavcima?

Naše crtiće pogledajte na YouTube kanalu i naravno na našoj web stranici www.sasavci.hr, gdje možete malo više saznati o našim likovima, besplatno skinuti naše bojanke, posjetiti naš web shop gdje možete naručiti naše plišance, šalice i majice te saznati o budućim gostovanjima. Isto tako, pratiti nas možete na našem Facebook i Instagram kanalu.

Interakcija djece sa omiljenim likovima nam je izuzetno važna pa često organiziramo posebne evente. Posljednji je bio na Bundeku gdje smo se družili sa pratiteljima.Isto tako, često posjećujemo  igraonice i rođendanske proslave.  Trenutna situacija nam je nažalost poremetila neke planove pa smo se malo više okrenuli našem online sadržaju.

 

 

Na kakve se avanture Šašavci spremaju i što planiraju raditi u budućnosti?

 

Upravo je izašao  novi spot za pjesmu „Bijeli Božić dolazi“ koju je sa Šašavcima otpjevao naš dragi prijatelj, g. Jacques Houdek. U skoroj budućnosti planiramo objaviti još nekoliko crtića te par novih pjesmica a premijerno najavljujemo i našu kazališnu predstavu „Šašava anantura“ koja bi trebala krenuti u prvom kvartalu sljedeće godine, stoga  pratite našu web stranicu da budete u toku.

 

Ovim putem bi htjeli zahvaliti g. Draženu Žanku, Antoniu Zadri te Vašem sugrađaninu, g. Predragu Kežiću čija je pomoć bila instumentalna u pokretanju ove cijele  priče.

 

 

NAGRADNA IGRA!

 

Danas planiramo nagraditi četvoro Vaših čitatelja sa plišancem po izboru. Sve što trebate napraviti je odgovoriti na sljedećih par pitanja:

  1. Koje boje je automobil kojim se koriste Šašavci na svojim putovanjima?
  2. Kojem Šašavcu su pripremali rođendansko iznenađenje?
  3. Koji instrument svira medvjed Borna?

* Odgovore pronađite na našem youtube kanalu te ih pošaljite na e-mail: sasavci@sasavci.hr