Aktualno

Rukomet: Cilj je ostanak u društvu najboljih

Rukometašice Dalmatinke iz Ploča i ove će godine igrati u prvoligaškom društvu koje broji 14 ekipa. Od ove godine ne igra se više play off niti play out već dvokružni sistem natjecanja, gdje posljednje tri ekipe napuštaju društvo najboljih. Mlade pločanke s trenerom Ivanom Jerkovićem (pomoćnik izbornika A selekcije i izbornik kadetske reprezentacije) pripreme su odradile u Pločama na pomoćnom igralištu nogometnog kluba Jadran Luka Ploče i sportskoj dvorani te odigrale turnir u Sinju gdje su bile druge. Prosjek im je 17 godina i uz ekipu Zrinjski iz Čakovca su najmlađa prvoligaška ekipa.


Odigrale su i 1. kolo u Koprivnici gdje su poražene od Podravka Vegete sa 39:18.

“U utakmicu smo ušli kao pripremnu jer već se znalo i prije početka utakmice tko je favorit, prvih 40. minuta sam zadovoljan bio igrom i zalaganjem djevojaka, a popuštanjem koncentracije, gubljenjem snage i davanjem prilike svakoj igračici da provede desetak minuta na terenu, došli smo do ovako visokog poraza. U jednom trenutku sam u igru poslao i Leu Franušić, najmlađu igračicu kluba, koja svega ima navršenih 14 godina, a uz to je već kadetska reprezentativka” – komentar je trenera Ivana Jerkovića na utakmicu.

Drugo kolo je već na rasporedu u subotu kada im u goste dolazi iskusnija i kvalitetnija ekipa Zeline, a trener Jerković se nada neisvjesnoj utakmici te naglašava ako “Malene” odigraju kao u Koprivnici da bi bodovi mogli ostati u Pločama.

“Ovu natjecateljsku godinu zbog teške financijske situacije smo počeli bez pojačanja, vratile su nam se iz Splita 2010. Anđela Marinović i Elizabeta Domić te se nadam da ćemo izgurati prvenstvo do kraja. Nemamo imperativ, a cilj nam je ostanak u ligi, odigrati sve utakmice i stjecati nova iskustva. Moram naglasiti da uz redovno prvoligaško natjecanje obavezni smo igrati treću ligu, a kadetkinje i mlađe kadetkinje sva državna natjecanja” – izjavio je Ivan Jerković. 

Za Dalmatinku u ovoj sezoni igrat će: Andrijana Vlatka Jelčić, Elizabeta Domić, Magdalena Bakula i Lara Šešelj (vratarke) te Anđela Marinović, Klara Erceg, Sara Tomašević, Antonija Šimić, Anđela Lekić, Andrea Klarić, Anamarija Boras, Nikolina Žderić, Marija Radoš, Klara Arar, Lucija Ivičević, Magdalena Žderić, Lea Franušić i Mia Zdovc.

Utakmica 2. kola protiv Zeline igra se 20. rujna (subota) s početkom u 19 sati u Domu športova u Pločama.

Pripremio: Sana

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime