Aktualno

Razvrstavanje prometnica: put koji se spaja na D8 kod Rogotina kategorizirat će se kao lokalna cesta

Dovršetak izgradnje A1 do Ploča i spajanje brze ceste D-425 od čvora Čeveljuša do naplate Karamatići uzrokovali su nemogućnost komunikacije naselja Eraci i Karamatići i u cilju povezivanja projektiran je tzv. „paralelni poljski put“ koji prolazi kroz ta dva naselja i spaja se na D-8 kod Rogotina.

Ta prometnica postala je jedina veza naselja do mreže javnih cesta, te je Grad Ploče podnio zahtjev Županijskoj upravi za ceste DNŽ da se ista kategorizira kao javna cesta u kategoiji lokalnih cesta.

„S obzirom da je stanovnicima Općine Pojezerje i MO Plina bio onemogućen prilaz na državnu cestu, ovaj paralelni poljski put kao najbliža veza tih naselja s Pločama, od velike je važnosti, zbog čega smo poslali zahtjev nadležnima za kategorizacijom istog kao lokalne ceste. Time bi se ova prometnica, koja se inače koristi i kao alternativna prometnica za stanovnike uz rijeku Neretvu u vrijeme poplave, u potpunosti završila i opremila potrebnom opremom i signalizacijom“, izjavio je gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić.


Ured Gradonačelnika