Aktualno

Za Radost i Leptiriće skoro pola milijuna kuna od ministarstva

Udruga Radost dobila 138 500, a Leptirići 337 tisuća kuna za pomoćnike u nastavi za učenike s teškoćama u razvoju

Ministarstvo znanosti i obrazovanja objavilo je Odluku o dodjeli bespovratnih sredstava udrugama koje pružaju usluge pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju za 2017./2018. školsku godinu za udruge koje su se prijavile na javni poziv raspisan od 5. lipnja 2017. godine do 7. srpnja 2017. godine.

Povjerenstvo za pripremu i provedbu Javnog poziva predložilo je 52 udruge za dodjelu bespovratnih sredstava za pružanje usluga 307 pomoćnika u nastavi za 321 učenika s teškoćama u razvoju u Republici Hrvatskoj. Udruga osoba s intelektualnim teškoćama, Radost Ploče, tražila je sredstva za tri pomoćnika u nastavi te im je dodijeljeno 138 500 kuna bespovratnih sredstava.
Na spomenuti natječaj prijavila se i Udruga dječje i cerebralne paralize doline Neretve, Leptirići. Dobili su sredstva za devet pomoćnika u nastavi te im je odobreno 337 tisuća kuna.

Udruge su dužne namjenski trošiti odobrena sredstva i Ministarstvo neće odobravati prenamjenu financijskih sredstava namijenjenih udruzi za pružanje usluga pomoćnika u nastavi učenicima s teškoćama u razvoju.