Aktualno

Proveden projekt “Zdravo zdravlje!”

Projekt “Zdravo zdravlje” financiran je sredstvima Dubrovačko-neretvanske županije u iznosu od 650 eura u sklopu poziva za predlaganje programa/projekata udruga iz područja zdravstva, socijalne skrbi i skrbi o osobama s invaliditetom za 2023. godinu.


S ciljem prevencije raznih bolesti i brige o zdravlju, u suradnji s Gradskim društvima Crvenog križa Dubrovnik, Metković, Korčula i Ploče proveli smo 2 akcije mjerenja šećera tlaka i kolesterola u krvi, te edukacije s temom brige o zdravlju i zdravoj prehrani u svrhu prevencije i zaštite zdravlja mladih s naglaskom na prehranu, kronične nezarazne bolesti kao što su pretilost i pothranjenost, kardiovaskularna oboljenja , prevencija i borba protiv karcinoma, alergije i jačanje imunološkog sustava, zdravlje očiju, kože, kose noktiju, zatim edukacije starijoj populaciji s temom važnosti pravilnog disanja i izvođenja vježbi koje imaju razne dobrobiti za zdravlje: smanjenje anksioznosti, glavobolje, bolova i nesanice, smanjenje tlaka i kolesterola, prevencija povreda i povećanje fleksibilnosti. Također smo proveli i 2 radionice osnovnih postupaka prve pomoći za volontere i djelatnike.

Tekst i fotografije: Društvo Crvenog križa Dubrovačko-neretvanske županije

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime