Aktualno

„Prosinac u Pločama 2013“ – osvrt na događanja u gradu

„Prosinac u Pločama“ donio je Pločanima i posjetiteljima već na samom početku nekoliko zanimljivih događanja na kojima se uživalo, učilo i družilo.
Osnovna glazbena škola Ploče organizirala je u četvrtak koncert na kojem su se predstavili polaznici škole. Praćen dječjim osmijesima, prošao je i petak, dan svetog Nikole. Slavlje u čast ovoga sveca, zaštitnika djece, pomoraca, putnika, trgovaca i studenata započelo je polaganjem vijenca ispred kipa svetog Nikole u Pločama, a nastavilo se svetom misom u popodnevnim satima u crkvi Kraljice Neba i Zemlje u Pločama, koju je predvodio don Petar Mikić. Po završetku mise tristotinjak djece u pločanskoj je crkvi dočekalo svetog Niku i dobilo svoje darove. Udruženje obrtnika Grada Ploča u suradnji s don Petrom tako je i ove godine „dovelo“ svetog Nikolu u grad.
Vikend koji je iza nas svakako će ostati upamćen po još jednom događanju koje je dijelom Prosinca u Pločama 2013. Naime, u subotu Udruga branitelja Grada Ploča počastila je svoj grad već tradicionalnom edukativno-kulturnom tribinom pod nazivom „Branitelji, maslina i loza“. Upravo tako je i bilo, edukativno i ugodno u ispunjenom Domu kulture u Pločama.

„Lijepo je, evo biti dijelom ove atmosfere druženja ovolikog broja Pločana, a veseli i činjenica da su branitelji, unatoč kriznom vremenu, uspjeli održati tradiciju ove edukativne tribine. Pohvale i svim sudionicima koji su se odazvali ovoj manifestaciji“, izjavio je gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić prilikom druženja na tribini.
Iz udruge Vita poručuju svima kako je sve spremno za sljedeći program u našem Domu kulture, a grijanje Doma svakako pridonosi ugodnijem ozračju i atmosferi.
Prije nego li odemo posijati pšenicu i uživati u programu s udrugom Vita, pozivamo vas u Narodnu knjižnicu Ploče u srijedu, 11.prosinca na predstavljanje zbirke pjesama „Predgrađe vječnosti“ Ante Raosa, predsjednika Mreže udruga osoba s invaliditetom Dalmacije.

Iščekujući prvi Božićni sajam u Pločama, koji će se održati 23.prosinca, apeliramo na sve koji žele sudjelovati i predstaviti se (udruge/zajednice/skupine) da se prijave do 15.prosinca na broj telefona 020/676-346, svakim radnim danom od 07-15 sati.


Družimo se kroz ove predblagdanske dane, svojim prisustvom na manifestacijama obogatimo Prosinac u Pločama 2013!!

ploce.hr