Aktualno

Promjene i u Pločama: Od sutra Policijska postaja zatvara vrata ranije

Policija, Foto Autoklub

Ploče spadaju u kategoriju gradova i mjesta u kojima će se provoditi pilot projekt novog ustroja i organizacije rada u policijskim postajama III. kategorije. Provođenje ovog pilot projekta započinje 1. veljače, a trajat će do 30. lipnja 2014. godine.

Najvažnija novost u radu ovih policijskih postaja je ta da će biti otvorene od 7 do 15 sati, a van navedenog vremena, pozivi građana automatski će se preusmjeravati na Operativno komunikacijski centar policije u Policijskoj upravi, gdje će dobiti sve potrebne informacije, a po potrebi, za policijskim postupanjem poziv će se preusmjeriti na voditelja operativne grupe na terenu. Istovremeno, radno vrijeme upravnih poslova ostat će isto kao što je bilo do sada, te se ono neće mijenjati.

‘Glavni ciljevi ovog pilot projekta su smanjiti broj rukovoditelja u odnosu na broj neposrednih izvršitelja policijskih poslova na terenu, rad u postajama ustrojiti temeljem potreba sredine u kojoj ta policijska postaja djeluje, povećati prisutnost policijskih službenika na terenu, odnosno smanjiti broj aktivnosti u policijskim postajama i time učiniti rad postaja efikasnijim i isplativijim’ priopćili su iz Policijske uprave Dubrovačko-Neretvanske županije, uz naglasak da se provođenjem ovog pilot projekta očekuje bolja i kvalitetnija usluga građanima.


Tekst: Pločanski dnevnik / www.dubrovackidnevnik.hr/hr/plocanski-dnevnik.html
Foto: Autoklub