Aktualno

PROJEKT VRIJEDAN 7.5 MILIJUNA KUNA Vrgorac dobiva Kuću dalmatinskog pršuta i vina

Aktualni gradonačelnik Vrgorca i kandidat za splitsko-dalmatinskog župana, Ante Pranić, pohvalio se na svom Facebook profilu lijepim vijestima.

Grad Vrgorac dobio je građevinsku dozvolu za jedinstveni projekt – Kuća dalmatinskog pršuta i vina.

“Na području našeg grada nalazi se najveće vinogorje Hrvatske ali i najmoderniji i najveći proizvodni pogon za proizvodnju pršuta. Po količinama vinove loze i pršuta naš grad može parirati cijeloj Istri. Ogroman je to potencijal kojeg smo u ovom mandatu sve više naglašavali. Željeli smo ispričati jedinstvenu priču naših težaka, priču o proizvodnji pršuta i vina po kojima smo poznati u Hrvatskoj, a ujedno to iskoristiti za obogaćenje naše turističke ponude u obliku centra za posjetitelje koji će dodatno naglasiti bogatstvo naše gastro ponude koju sve više ističemo u turističkoj ponudi.”, istaknuo je Pranić.


“Projekt Kuće dalmatinskog pršuta i vina u sebi sadrži spoj naše kulturne baštine, tradicije i vrijednosti po kojima je Vrgorac poznat. Projekt je zahtijevao viziju i puno rada na usklađenju svih zahtjeva, ali i znanja prilikom rješavanja svih probleme, posebno kompliciranih imovinsko-pravnih odnosa ali i koordinacije s javno-pravnim tijelima s obzirom na kulturnu zaštitu objekata. Vizionarski smo otkupili Muminovu kulu s ciljem formiranja jedinstvenog urbanističkog kompleksa.

Pojedinci su nas tada prozivali, ali valjda danas shvaćaju neke stvari. Projekt u sebi sadrži visoku razinu održivosti s obzirom na potencijal turističkih izleta iz ovog dijela Dalmacije i nama susjednog Makarskog primorja. Ovaj Centar za posjetitelje bit će ishodište za sve buduće gastro rute i posjete našim pršutarama, a posebno obiteljskim vinarijama koje se sve više razvijaju u našem polju, tj. u najvećem vinogorju Hrvatske. Nalazi se u samom centru grada i njegovom realizacijom dobivamo nove vizure” – poručio je Pranić.

“Procjena vrijednosti projekta iznosi 7.5 milijuna kn. Već smo komunicirali s nadležnim ministarstvima i javno-pravnim tijelima, odradili sastanke za modele financiranja. Spremno čekamo otvaranje javnih poziva u programskom razdoblju koje je ispred nas!

Kroz ove četiri slike možete vidjeti kako je kompleks izgledao 2009, 2016. prilikom našeg preuzimanja naše dužnosti i 2020. godine kada je dovršena konstruktivna sanacija. Zadnja slika prikazuje izgled definiran u budućnosti!”, zaključio je Pranić.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime