Aktualno

PROČITAJTE VIKEND PROGNOZU Nemojte da vas iznenadi nova bura u nedjelju! Evo kada će hladnoća popustiti

Posljednjih dana temperaturno smo imali vrhunac dosadašnjeg tijeka zime kada su u pitanju temperature zraka.

Osobito hladno bilo je prošle noći kada su u dijelovima Dalmatinske zagore izmjerene temperature zraka i ispod -10°C. Pri tome su Balca iz Kozjaka bila najhladnija sa samo -14°C, prognozira Rade Šopadić.

Mraza je bilo mjestimice uz obalu i na otocima.


Stabilna europska anticiklona ni sljedećih desetak dana neće dopustiti kišnim oblacima da stignu do našeg područja. Zbog toga će se nastaviti suho, a hladnoća je postupno popustiti.

Danas nas očekuje pretežno sunčano vrijeme. Ujutro i navečer će puhati slaba do umjerena bura, danju će na moru biti sjeverozapadnjaka. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do -12°C do -4°C, uz obalu i na otocima od -4 do 4°C. Najviše dnevne temperature od 6 do 12°C.

Subota će biti pretežno sunčana. Ujutro i navečer slaba bura, danju slab vjetar s mora. Minimalne jutarnje temperature zraka u Zagori do -8°C do -2°C, uz obalu i na otocima od 0 do 5°C. Najviše dnevne temperature od 7 do 13°C.

U nedjelju će biti djelomično sunčano, povremeno uz promjenjivu naoblaku i suho. Tek na Dinari i Kamešnici može biti slabog snijega. Bura će ojačati pa će biti umjerena do jaka. Jutro toplije, danju većinom od 8 do 14°C.

Sunčano će biti i sljedeći tjedan. Iako će jutra biti prohladna, bit će znatno manje hladna u odnosu na aktualna. Temperature zraka će danju biti većinom ugodnih 10 do 15°C.

Piše: Rade Popadić/dalmacijadanas.hr

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime