Aktualno

Pripremite kišobrane, stiže nam kiša

Formirat će se plitka ciklona koja će se duž osi Jadrana spuštati prema jugoistoku te za vikend donijeti nestabilno vrijeme s pljuskovima, grmljavinom i udarima vjetra osobito na Jadranu i uz Jadran, donosi N1info.hr

U subotu će se naoblačenje s kišom premještati prema istoku i zahvatiti zapadne krajeve unutrašnjosti i Jadran. Prognoziramo promjenljivo oblačno vrijeme s grmljavinom i udarima vjetra. Na Jadranu i u zaobalju moguće su lokalno veće količine kiše i bujične poplave. Puhati će slabo umjereno jugo koje će navečer na sjevernom Jadranu kratkotrajno nakon prolaza fronte okrenuti na buru. Jutarnje na Jadranu od 18 do 22, a najviše dnevne od 23 do 28C. U nedjelju na Jadranu pretežno sunčano uz umjeren a na južnom Jadranu i jak maestral.

Više naoblake biti će na jugu Dalmacije, a moguća je još i pokoja nevera u dubrovačkom primorju. Temperature zraka u nedjelju u manjem padu.


Početkom idućeg tjedna vrijeme će biti stabilno, sunčano uz slab razvoj dnevne naoblake,na srednjem i južnom Jadranu stabilno uz umjeren do jak maestral, prognozoraju na N1. Od druge polovine tjedna porast temperature te je prema izračunima numeričkih modela za prognozu vremena izgledan novi toplinski val.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime