Aktualno

Milanović: Želja nam je usmjeriti sav promet roba iz srednje Europe preko Luke Ploče

Povodom Dana grada Dubrovnika i blagdana njegovog zaštitnika Svetoga Vlaha, danas je u kazalištu Marina Držića održana svečana sjednica Gradskoga vijeća na kojoj je sudjelovao i predsjednik hrvatske Vlade Zoran Milanović. Obraćajući se okupljenima hrvatski premijer je kazao da je se prije više od godinu i pol dana razmišljalo da se Dubrovnik sa ostatkom Hrvatske poveže preko susjedne države, ali se od toga odustalo jer s druge strane nije bilo sugovornika.

“Okrenuli smo se mostu Pelješac na čemu radimo zadnjih godinu dana uvjereni da će se to i ostvariti jer smo izgradili skupe autoceste i očekujemo da nam Europa pomogne u izgradnji Mosta. To je za Europu mala, a za Hrvatsku velika stvar”, poručio je predsjednik Vlade. Podsjetio je i da je autocesta došla do Ploča, no “nažalost na njoj nema prometa ni putnika jer nas je malo svega 4,5 milijuna, a da nas je i 12 ne bi bilo dovoljno”.

“Naš cilj je da idemo dalje, želja nam je usmjeriti sav promet roba iz srednje Europe preko Luke Ploče pa će i na taj način autocesta biti prometna”, poručio je Milanović.


Podsjetimo da je nedavno počela izgradnja terminala za tekuće terete u luci Ploče u vrijednosti od oko 26,5 milijuna eura dok je  realizacija terminala za rasute terete, drugog kapitalnog projekta u pločanskoj luci ušla u najosjetljiviju fazu.