Aktualno

Predstavljen novi nadzorno-upravljački sustav na Klokunu, jedan od najmodernijih u Dalmaciji

Na Klokunu je predstavljen novi nadzorno-upravljački sustav vodoopskrbne mreže Grada Ploča. Dio je to projekta vrijednog preko 5 milijuna kuna, a u koji ulazi, u funkciju nedavno pušten diesel agregat, koji će omogućiti nesmetan rad pumpi na izvorištu.
Ovaj upravljački sustav omogućit će upravljanje i nadzor cijele vodoopskrbne mreže Grada Ploča sa izvorišta Klokun, a jedna od značajnijih prednosti ovog sustava jest i preciznija evidencija kvara.
„Ono što je do sada bila praksa u situacijama kad bi došlo do kvara, a to je obustava opskrbe vodom jednog cijelog područja, sada odlazi u prošlost“, rekao je ravnatelj JU Izvor Đino Zmijarević istaknuvši kako se ovim projektom nastavlja modernizacija, time i povećanje kvalitete usluga.
Predstavljanju nadzorno-upravljačkog sustava bila je prisutna i  Irina Putica, voditeljica Službe korištenja u Hrvatskim vodama.
Gradonačelnik Ploča Krešimir Vejić istaknuo je kako je realizacija ovako značajnog projekta svakako na zadovoljstvo svih građana. „Prednosti funkcioniranja ovog sustava mnogostruke su, a u budućem razdoblju nastavljamo, u suradnji s Hrvatskim vodama, s aktivnostima na vodoopskrbnoj mreži grada“, rekao je gradonačelnik Vejić.

ploce.hr