Aktualno

Požar na Lovorniku stavljen pod kontrolu

Dana 27. lipnja 2024. godine u 1:39h je u dežurstvo Javne vatrogasne postrojbe Ploče zaprimljena prijava požara na odlagalištu komunalnog otpada Lovornik.


Pripadnici JVP su, zajedno sa zapovjednikom, stigli na teren oko 1:50 i od tada su, sa 3 vozila i 10 vatrogasaca aktivno gasili požar koji se, uslijed jakog vjetra brzo širio, primarno štiteći perimetar odlagališta da požar ne izađe izvan granica odlagališta i zahvati okolni teren koji je u naravi šuma i nisko raslinje.

Po pozivu zapovjednika, gašenju su se aktivno priključili i pripadnici društva Florijan servis d.o.o. s 2 vozila i 7 vatrogasaca.

Požar je stavljen pod kontrolu u 5:30h kada je spriječena mogućnost širenja i od tada se opožarena površina odlagališta aktivno polijeva vodom u svrhu dubljeg prodora vode u opožarene mase komunalnog otpada.

U satima i danima koji su pred nama će se strojno kopati opožarena masa i dalje zalijevati vodom da se zaustavi tinjanje i onemogući nova aktivacija otvorenog plamena.

Uzrok požara nije poznat i može se pretpostaviti da je riječ o samozapaljenju masa komunalnog otpada. Trenutno su na lokaciji odlagališta i djelatnici MUP-a koji će obaviti uviđaj.

Nažalost, ovo nije prvi požar na odlagalištu komunalnog otpada Lovornik, ali je prvi od kada je odlagalište sanirano i od kada je ishođena uporabna dozvola za sanirano odlagalište.

Otpad će se privremeno, dok se u potpunosti ne osigura opožareno tijelo odlagališta, odlagati na zaravnatu plohu unutar granica odlagališta komunalnog otpada Lovornik.

Hvala pripadnicima JVP Ploče na brzoj reakciji i angažmanu i članovima postrojbe Florijan servis d.o.o. na angažmanu i kolegijalnosti.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime