Aktualno

Potpisani ugovori o financiranju dodatnih medicinskih timova u sezoni

U Velikoj vijećnici Grada Dubrovnika u petak su potpisani 768 tisuća kuna vrijedni ugovori o zajedničkom financiranju dodatnih medicinskih timova u turističkoj sezoni 2020. godine s gradovima i općinama, županijskim Zavodom za hitnu medicinu te domovima zdravlja u Dubrovniku, Metkoviću, Korčuli, Pločama i Veloj Luci.

Potpisivanju je nazočio i ministar zdravstva Vili Beroš koji je ovom prilikom izjavio kako je potrebno redefinirati primarnu zdravstvenu zaštitu i raditi na poboljšanju njene dostupnosti, kao mjestu rješavanja najvećeg dijela slučajeva, a što nije uvijek slučaj jer se puno posla prelijeva u bolnički sektor, što je neracionalno financijski i organizacijski, ali i u rezultatima liječenja.

– Govorimo o napretku u pružanju zdravstvene zaštite. U mandatu ove Vlade ulaganje u zdravstvo je bilo dominantno, s uloženih preko 2,9 milijardi kuna u različite projekte. Ovaj iskorak u ljetnim mjesecima je pokazatelj naše brige o turistima i svakako je hvalevrijedan potez kao zajedničko ulaganje lokalne samouprave i županija, uz sudjelovanje zavoda za hitnu medicinu i domova zdravlja. – rekao je Beroš.


Dubrovačko-neretvanski župan Nikola Dobroslavić rekao je kako potpisani ugovori predstavljaju nastavak dobre prakse poboljšavanja zdravstvene usluge za stanovnike, ali i goste županije.

Dodatni medicinski timovi, odnosno pripravnosti će se organizirati u periodu od 1. srpnja do 31. kolovoza 2020. godine, a u Pločama će Dubrovačko-neretvanska županija i Grad Ploče zajednički financirat dva dodatna medicinska tima pri Domu zdravlja Ploče kojeg čine liječnik i medicinska sestra.

dubrovnikpress.hr