Aktualno

POS STANOVI: Jučerašnjom Odlukom stekli se uvjeti za raspisivanje natječaja

Kako smo već pisali, Gradsko vijeće Grada Ploča na svojoj 24. sjednici održanoj 07. prosinca 2019. godine donijelo je Odluku o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Ploča.

Također, 29. siječnja 2019. godine održana je prezentacija o Programu POS-a u Mini art dvorani Doma športova u Pločama na kojoj su zainteresirani građani upoznati s lokacijama (parcelama na kojima je Grad Ploče izradio analize) predviđenim za izgradnju dviju višestambenih zgrada, od kojih je jedna u Ulici A. G. Matoša i u neposrednoj blizini Športskog centra „Močvara“, a druga u Ulici A. K. Miošića u Pločama, odnosno neposredno iznad nove spojne šetnice Gradska plaža – Dom športova.

Na jučerašnjoj 25. sjednici donesena je odluka o dopuni Odluke o uvjetima, mjerilima i postupku za utvrđivanje reda prvenstva za kupnju stanova iz Programa društveno poticane stanogradnje na području Grada Ploča radi usklađenja s odredbama Zakona o najmu stanova čime su se stekli uvjeti za raspisivanje natječaja.


Gradonačelnik je i ovaj put naglasio da će poduzeti sve da lokacija, cijena i dostupnost svim potencijalnim korisnicima programa bude što povoljnija.

Podsjećamo, pravo na kupnju stana iz Programa POS-a na području Grada Ploča imaju građani – državljani Republike Hrvatske.

Podnositelj zahtjeva koji kupuje stan uz obročnu otplatu treba zadovoljiti kriterije u pogledu kreditne sposobnosti, koju utvrđuje poslovna banka u skladu s uvjetima određenim sporazumom o poslovnoj suradnji s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN-om).