Aktualno

Pomozimo im poletjeti

U organizaciji biciklističkog kluba Metković i udruge Leptirići održan je humanitarni događaj „POMOZIMO IM POLETJETI“, čime je i službeno završio ovogodišnji Neretvanski đir.

Na Trgu kralja Tomislava u Metkoviću postavljen je biciklistički poligon na kojem su djeca pokazala svoje vještine na dva kotača, a glavni dio programa bio je namijenjen djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom. Za ovu prigodu za iste je nabavljen terapeutski tricikl koji im je omogućio da i oni budu dio biciklističkog sporta, te da se dokaže da se svatko može baviti sportom bez obzira na svoj nedostatak.

Zvijezda vodilja bila je integracija djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u društvo, a u svojoj namjeri su u potpunosti uspjeli. Djeca su uz pomoć naših terapeuta, trenerice RA Jerkovac Metković i organizatora prelazila poligon, a u cilju su ih dočekale prigodne medalje donirane od strane Uosi Prijatelj i pokloni. Oduševljenje i smjeh na njihovim licima bili su najveća nagrada organizatorima za ovaj hvale vrijedan događaj. Bilo je tu i suza radosnica, jer jednostavno kad vidite da koliko je malo potrebno za njihovu sreću ne možete se suzdržati.


Za kraj ovog događaja u hotelu Narona održano je predavanje od strane naše potpredsjednice Udruge Leptirići Ivane Nikolac na temu integracije djece s teškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom u društvo, te maratonca Ruđera Boškovića na temu dijabetes u sportu i fair play u sportu.

Iz BK Metković poručuju da je ovo samo početak jedne predivne suradnje i da sigurno neće stati na ovom događaju.

Nadamo se da će ovakvih događaja u budućnosti biti još više. Mi smo uvijek tu.

Tekst i foto: Udruga Leptirići

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime