Aktualno

Početkom sljedećeg tjedna stiže toplinski val

Stiže nam sve toplije vrijeme, a toplinski val kreće potkraj vikenda i početkom novog radnog tjedna.

Danas je na moru prevladavala vedrina, osobito na dalmatinskoj obali gdje je temperatura ponegdje porasla i do 33 stupnja. Idućih će dana vrućina biti još izraženija, i to ne samo na Jadranu. Razlog tomu jačanje je dotoka vrućeg zraka sa sjevera Afrike. Vrućina će potrajati barem tjedan dana, a vrhunac se očekuje u utorak i srijedu, donosi Hrt.hr.

Sutra će na vrijeme utjecati polje povišenog tlaka koje će frontalne sustave zadržavati dalje od naših krajeva. U takvim će okolnostima u Slavoniji, Baranji i Srijemu, u subotu prevladavati sunčano vrijeme, samo sredinom dana prolazno umjerena naoblaka. Vjetar uglavnom slab. Najniža jutarnja temperatura zraka između 14 i 16. Najviša od 29 do 31 stupanj.


Uz obilje sunca, vruće će sutra biti i u središnjim krajevima. Vjetar slab ili tiho, pa će jutro biti ugodno svježe uz najnižu temperaturu oko 15.

U gorju jutro još malo svježije, dok će na obali najniže vrijednosti biti između 17 i 22. Bit će većinom sunčano. Ujutro i u noći na Jadranu do umjeren burin, a danju vjetar s mora. Najviša temperatura zraka od 27 u gorju do 32 na otocima i u unutrašnjosti Istre.

Sunca neće nedostajati ni u Dalmaciji. Ponovno na obali će biti topla noć, pa se temperatura neće spuštati ispod 20, za razliku od unutrašnjosti gdje će se bolje spavati uz 15-ak stupnjeva. Poslijepodnevna temperatura očekuje se između 30 i 32.

Ujutro će uz obalu puhati burin, danju jugozapadnjak; te umjeren sjeverozapadnjak prema otvorenom moru. Kao i na sunčanom krajnjem jugu, pa će more s temperaturom oko 26 stupnjeva, biti malo do umjereno valovito. Najniža temperatura zraka od 21 do 23, u zaobalju niža, a najviša između 29 i 32 stupnja.

Na kopnu će iduće dane obilježiti sunce, iznadprosječna toplina i početak drugog ovosezonskog toplinskog vala koji može djelovati na zdravlje. Vjetar u početku većinom slab, zatim od utorka umjeren jugozapadni.

I na moru će dominirati nebesko plavetnilo koje će tek rijetko pokvariti visoki koprenasti oblaci. Noći će biti tople, a dani vrući. U noći i rano ujutro popuhivat će slab do umjeren burin koji će sredinom dana uz obalu okretati na vjetar s mora i donijeti barem blago olakšanje od vrućine, piše Hrt.hr.

Mnogi će osvježenje potražiti u jezerima, rijekama ili moru, no ne zaboravite da uz vedrinu ide i visoki UV indeks pa se potrebno adekvatno zaštititi.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime