Aktualno

Pločanska Srednja škola fra Andrije Kačića Miošića proslavila Dan škole

U srijedu, 18. travnja 2018. obilježen je Dan Srednje škole fra Andrije Kačića Miošića u Pločama. Dojmove sa svečanosti prenosimo sa stranica škole:

Svi smo došli u školu ujutro i najprije smo, prema rasporedu, imali tematske aktivnosti koje su s učenicima pripremili i realizirali naši djelatnici i naši gosti edukatori.


Tako su u školi odrađene brojne radionice, okrugli stolovi, debate, parlaonice i kvizovi na teme: piramida prehrane, asertivna komunikacija, komunikacija na društvenim mrežama, sigurnost u prometu, opća kultura i bonton, zamjena uloga profesor-učenik, svijet kemije, ljepote fotografiranja, informacijska pismenost i mogućnosti mobilnih aplikacija.

Uz naše djelatnike u provedbi navedenih aktivnosti sudjelovali su i naši gosti iz Policijske postaje Ploče.
Izvan škole smo sudjelovali u tematskim druženjima s djelatnicima  naših gradskih ustanova gdje smo upoznali njihov način rada, mogućnosti suradnje i sudjelovanja u aktivnostima tih ustanova. Tako smo u Udruzi branitelja razgovarali o Domovinskom ratu, u Narodnoj knjižnici o kulturi čitanja, a  u društvu Crvenog križa saznali smo o njihovim humanitarnim akcijama na koje smo i mi pozvani. U Glazbenoj školi  poslušali smo koncert mladih pločanskih glazbenika, a u Centru za socijalnu skrb saznali smo o načinu rada ove ustanove i socijalnim temama našega okruženja.
Svim nositeljima navedenih aktivnosti zahvaljujemo od srca na suradnji i trudu.

Nakon opisanih aktivnosti okupili smo se u predvorju Škole. Prigodni program sadržavao je informacije o povijesti školstva u Pločama te  glazbene i recitatorske izvedbe naših učenika. Prisjetili smo se i riječi fra Andrije Kačića Miošića po kojem naša škola nosi ime i uz čiji rođendan je vezan ovaj  dan. Čuli smo nekoliko  općeljudskih poruka s početka  njegove glasovite Pismarice.

Završnica svečanih aktivnosti bila je kazališna predstava. Zagrebački kazalištarci iz skupine Tirena izveli su edukativnu predstavu  kojom je učenicima na vrlo impresivan način poslana poruka o važnosti i bogatstvu zdravoga življenja bez štetnih i loših navika.

Drago nam je da je sve proteklo u najboljem redu i da su povratne informacije naših učenika, roditelja i našega grada  o opisanim aktivnostima pozitivne.