Aktualno

OŠ Gradac bogatija za četiri nove eTwinning nacionalne oznake kvalitete! 

Osnovna škola Gradac bogatija je za četiri nove eTwinning nacionalne oznake kvalitete! 

Riječ je o projektima “In verschiedenen Sprachen” i “Ich kann Deutsch!” koje je profesor Josip Jelčić provodio prošle školske godine s tadašnjim učenicima šestih i sedmih razreda OŠ Gradac i PŠ Drvenik, te projektima „Sigurnim korakom u školu 1“ i „My day in the quarantine“ koje je s učenicima PŠ Brist provodila učiteljica Perica Šutić

Oznaka kvalitete dodjeljuje se projektima za pedagošku inovaciju i kreativnost, integraciju u školski kurikulum, komunikaciju i suradnju između partnerskih škola te kreativnu uporabu IKT-a.


Zahvaljujući radu školskog e Twining teama kojeg  su činili profesori Josip Jelčić i Ana-Mari Gnječ, psihologinja Branka Perić i učiteljica Perica Šutić Osnovna škola Gradac je u ožujku dobila oznaku eTwinning škole.

 eTwinning je online platforma za provođenje europskih projekata, a sama nagrada kvalitete dodjeljuje se timovima u školama za provođenje projekata na nacionalnoj i europskoj razini.  

Nagrađene škole prepoznate su kao predvodnici u područjima: 

  • digitalna praksa
  • praksa eSigurnosti
  • inovativni i kreativni pristupi pedagogiji
  • promicanje stalnog stručnog usavršavanja osoblja
  • promicanje praksi za suradnju u učenju među osobljem i učenicima

Nacionalne oznake kvalitete za provedene projekte su konkretno priznanje učenicima i školi za visoku razinu rada na eTwinning aktivnostima. Za učenike, ovo je poticaj i nagrada za uloženi trud, a za školu javno priznanje predanosti kvaliteti i otvorenosti prema suradnji na europskoj razini, te dokaz da im oznaka eTwinning škole nije dodijeljena bez pokrića.