Aktualno

Održano predavanje u sklopu projekta Ravnopravno roditeljstvo MOJ TATA JE IN 2023.

U sklopu projekta Ravnopravno roditeljstvo MOJ TATA JE IN 2023. koji financira Središnji ured za demografiju i mlade Udruga Radost je u utorak 28. 05. 2024. U Pučkom otvorenom učilištu održala edukativno-zabavno predavanje na temu :


„Govor – što kada zapinje? Uloga roditelja u poticanju jezično-govornog razvoja djece“.

Predavačice su bile članice našeg stručnog tima, Ana Jukić, mag.rehab.educ., Ana Marija Šego, mag.logoped. i Nikolina Zovko, mag.logoped.

Cilj predavanja bio je podizanje svijesti lokalne zajednice o očekivanim razvojnim prekretnicama tipičnog komunikacijskog i jezično-govornog razvoja i osvještavanje uloge roditelja u poticanju djetetovog razvoja. Predavanje je otvoreno kratkom zabavnom radionicom s ciljem podizanja svijesti o emocijama kroz koje dijete prolazi kada ne uspijeva izraziti svoje potrebe na način koji je razumnjiv okolini. U središnjem dijelu, osim opisivanja redoslijeda razvoja od rođenja do predškolske dobi, naglašena je i važnost poticajne okoline i uloge roditelja u podržavanju djetetova razvoja te međuovisnost različitih razvojnih područja, kao npr. povezanost fine motorike šake i razvoja govora.

Zahvaljujemo Pučko otvoreno učilište Ploče POU Ploče kao partneru na ustupanju prostora , našim stručnim djelatnicama i svim sudionicima na predavanju, pišu iz Udruge Radost.

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime