U organizaciji Instituta za promicanje i razvoj doline Neretve, u Zagrebu su održani 11. Dani Neretve u Zagrebu, kojima je domaćin bio hotel Westin. Kao i svake godine, manifestacija obrađuje određenu temu, značajnu za neretvanski kraj. Ove godine, tema je bila “Eno – Gastro Neretva”. Formalni dio večeri započeo je panelom na spomenutu temu, u kojemu su sudjelovali Neretvani:
- Damir Štimac, enolog i vlasnik vinarije Rizman i potpredsjednik udruženja Vino Dalmacije,
- Stipan Iličić, chef restorana Balon s dugogodišnjim međunarodnim iskustvom u kulinarstvu,
- Mladen Vidović, suvlasnik poznatog zagrebačkog hit mjesta Boogie Lab, koji je svoj ugostiteljski put započeo još kao momak u Metkoviću,
- Željko Garmaz, novinar, publicist i pustolov, Pločanin sa slavonskom adresom.
Humanitarni dio događaja je bila donacija mandarina potrebitim ustanovama: Caritasu župe Sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Samostanu Karmelićanki Božanskog srca Isusovog odnosno domovima za nezbrinutu djecu na Vrhovcu i Hrvatskom Leskovcu, Specijalnoj bolnici za kronične bolesti dječje dobi u Gornjoj Bistri te KB Sveti Duh.
Po završetku panela, druženje se nastavilo uz neretvanske specijalitete i vina neretvanskih vinara. Ove godine, pozvani su vinari i ugostitelji iz doline Neretve da se osobno prezentiraju. Vina su prezentirale vinarije: Rizman, Volarević, Terra Madre, Prović, Delmati, Deak, Opus i Veraja. Uz vinare prisutna je bila i prva neretvanska craft pivovara Brewville Neretva Valley, koja je gostima nudila craft pivo proizvedeno u dolini Neretve.
Brudete od jegulja i žaba pripremili su: Konobe Vrilo i Buđoni, Restoran Đuđa i Mate te Družba Pivčeva Kala, dok je Hotel Merlot gostima pripremio buzaru od plavih rakova. Ponudu neretvanskih proizvoda dodatno su obogatili Happy Citrus prirodni sokovi, ušećereni bademi i marmelade te Modrozelena zadruga sa svojim Premium ekstra djevičanskim maslinovim uljem.
Uz sve navedeno, osoblje hotela Westin je pripremilo bogati švedski stol prožet neretvanskim krajem.
Institut za promicanje i razvoj doline Neretve posebno zahvaljuje donatorima i sponzorima koji su podržali rad Instituta i ovu manifestaciju i posebno zahvaljuje neretvanskim vinarima, ugostiteljima i proizvođačima, koji su se odazvali pozivu i sudjelovali u ovoj manifestaciji. Veliko hvala svim prijateljima i gostima koji su, zajedno sa svim prethodno navedenima, bili zaslužni za dobru atmosferu i uspješne 11. Dane Neretve u Zagrebu. Kako je bilo, otkrijte u galeriji fotografija.



















