Aktualno

Održana prezentacija na temu “Potpore DNŽ u poljoprivredi; poticaji za trajne nasade, ekološku poljoprivredu”

Dolina Neretve by Wikipedia

Jučer je u Pučkom otvorenom učilištu Ploče, u organizaciji Grada Ploča održana prezentacija o poticajnim mjerama DNŽ za sadnju trajnih nasada i ekološku poljoprivredu, a predavanje je održao, a potom i odgovore na pitanja zainteresiranih dao Ante Salacan, viši savjetnik u Upravnom odjelu za ruralni razvoj i poljoprivredu DNŽ.

Savjetnik je naglasio da je, za razliku od drugih djelatnosti, poljoprivreda najviše izložena rizicima na koje se ne može utjecati, misleći pritom na vremenske prilike. Rekao je nadalje da se ovim mjerama pokušava utjecati na rješavanje pojedinih problema. Na pitanje zašto podizati trajne nasadae rekao je da se time aktiovira rasopodjela resursa, unapređuje poljoprivreda, bitno se pokreće razvoj hrvatske poljoprivrede, omogućuje ruralni razvoj, povećava zaposlenost, proizvodnja i izvoz, a smanjuje uvozna zavisnost.

PREZENTACIJA 2


Ove potpore Dubrovačko-neretvanska županija dodjeljuje za podizanje novih, ali i obnavljanje postojećih nasada u voćarstvu, maslinarstvu i vinogradarstvu, a sredstva su osigurana u Proračunu DNŽ.

Prijaviti se mogu trgovačka društva, obrti, zadruge, OPG-ovi, a iznos potpore po korisniku može biti do 40%.

Javni poziv otvoren je do 20.studenog 2015. godine, a Odluku i Javni poziv možete naći na internet stranici Dubrovačko-neretvanske županije www.edubrovnik.org

PREZENTACIJA 1

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime