Aktualno

Obavijest maslinarima!

Na opažačkim mjestima za praćenje populacije 1. generacije maslininog moljca (Prays oleae) tijekom ovog tjedna na feromonskim lovkama zabilježeni su ulovi u visokom intenzitetu značajno iznad gospodarskog praga štetnosti.

Masline se na većini lokaliteta u Dubrovačko-neretvanskoj županiji nalaze u razvojnom stadiju početka cvatnje i pune cvatnje . Savjetujemo provesti mjere suzbijanja jednim od pripravaka na osnovi Bacillus thuringiensis – BELTHIRUL, BIOBIT WP, DIPEL DF koji su dozvoljeni i za primjenu u ekološkom sustavu proizvodnje.

Pripravke upotrijebiti prema uputi proizvođača i u skladu s Fitosanitarnim informacijskim sustavom http://fis.mps.hr/trazilicaszb/


Zakonom o održivoj uporabi pesticida (NN 46/2022) propisano je da su svi profesionalni korisnici sredstava za zaštitu bilja dužni voditi evidenciju o zaštiti bilja i čuvati je 3 godine kao i račune od kupljenih sredstava za zaštitu bilja i propisno zbrinuti ambalažu.

Ivana Tomac Talajić dipl. ing. agr.
ivana.tomac.talajic@mps.hr
Ilustracija: Freepik

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime