Aktualno

Nova pustolovna utrka Neretva challenge

Avanturistički klub osmica 06. rujna 2014.godine, organizira prvu pustolovnu utrku na području doline Neretve pod imenom Neretva challenge.

Utrka će startati iz Opuzena u 07:00. 06.09.2014, a završava na Baćinskim jezerima (Peračko Blato) Sama utrka koncipirana je u 4 etape ukupne dužine cca 60 Km. Orijentacijski je poprilično nezahtjevna doj je tehnička zahtjevnost umjerena.

Kontrolnih točaka ima 4 i raspoređene su na kraju svake pojedine etape.


Prva etapa je vožnja kajakom u dužini od 7,5 km rijekom Neretvom. 

Druga etapa je treking do najvišeg vrha Nereteve (Babina gomila, 735 m) i silazak do sela Momići u dužini od 10 km. 

Treća etapa je bicikliranje u dužini od 30 km te vraćanje na točku gdje je završena prva etapa. Četvrta etapa je kajaking u dužini od 11,5 km. 

Nastupa se u timovima od dvoje bez obzira na spol. Startnina po timu iznosi 200 Kn. U startninu je uključeno: majce za trkače, karte, upute i organizacija utrke, Osiguranje HGSS-a, voda za vrijeme i nakon utrke, voće na utrci, ručak nakon utrke te prigodne nagrade. 

Natjecatelji su dužni sami osigurati bicikle dok kajake osigurava organizator. Prijave za trku se mogu obaviti na facebook stranici avanturističkog kluba osmica :https://www.facebook.com/aklubosmica Putem e-mail adrese na:[email protected] te putem telefona na broj 0914566780 Jadran Kapović

adventure-sport.net