Aktualno

NIŠTA OD SUNČANOG NASTAVKA SVIBNJA Stižu višednevne kiše i osvježenje, baš ništa ne podsjeća na lanjski scenarij

Tek što se nanizalo nekoliko stabilnih i (vrlo) toplih dana, na vidiku je novo promjenjivo razdoblje s manje izraženih osvježenjem. Također, trenutno se čini da će spomenuto promjenjivo razdoblje potrajati duže.

Krajnji istok Hrvatske bio je jučer najtopliji s najvišim dnevnim temperaturama do 28°C, a u Dalmaciji je prednjačio Knin s 26 stupnjeva. Olujni sustav u nedjelju navečer i noći na ponedjeljak kretao se prema istoku, donoseći kišu, pljuskove i grmljavinu. Tako je tamo posljednja 24 sata mjestimice palo preko 40 litara kiše po kvadratnom metru.

Za razliku od lani, kada smo prave ljetne vrućine imali već u svibnju i kada se već zahuktavala suša, ove godine proljeće pokazuje sasvim drugačije lice. Novu promjenu donosi ciklona iz srednjeg Sredozemlja koja nam od srijede donosi višednevne nestabilnosti.


Ponedjeljak će biti djelomično sunčan i u većini predjela suh. Popodne će u Zagori srednje i južne Dalmacije i tek ponegdje uz obali biti kratkotrajnih pljuskova s grmljavinom. Puhat će slab dnevni vjetar. Minimalne jutarnje temperature zraka od 7 do 17°C, najviše dnevne od 21 do 27°C.

U utorak promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. U većini krajeva suho, ali popodne u Zagori i tek ponegdje uz obalu može biti kratkotrajnih pljuskova. Puhat će slab dnevni vjetar. Najviše dnevne od 20 do 25°C.

Srijeda će biti pretežno oblačna. Više suhog vremena bit će prijepodne, a kiše u drugom dijelu dana. Zapuhat će jugo koje će do kraja dana biti umjereno s jakim udarima. Jutarnje temperature zraka bez veće promjene, danju većinom od 18 do 23°C.

U četvrtak će biti pretežno oblačno s kišom, mjestimice i pljuskovima s grmljavinom. Lokalno će pasti preko 30 litara kiše po kvadratnom metru. Puhat će umjereno do pojačano jugo, danju prolazno oštro. Najviše dnevne temperature većinom od 17 do 22°C.

Petak će biti promjenjiv s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine. Vjetar u laganom slabljenju, većinom jugo i jugozapadnjak. Temperature bez veće promjene, danju uglavnom od 17 do 22°C.

Oblačnije će ponovno biti u subotu. Bit će kiše, pljuskova i grmljavine, lokalno se očekuje preko 30 litara po kvadratnom metru. Ponovno će ojačati jugo, krajem dana bit će vrlo jakih udara. Najviše dnevne temperature većinom od 18 do 23°C.

Nedjelja će biti promjenjiva s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Povremeno će biti kiše, pljuskova i grmljavine. Vjetar će oslabiti. Temperature bez veće promjene, danju uglavnom od 17 do 22°C.

Izvor: Dalmacijadanas.hr

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime