Aktualno

NE PERITE AUTOMOBILE DO NEDJELJE Stižu pustinjska prašina i pijesak

Velike temperaturne razlike vladaju ovih dana u Dalmaciji. Dok se ujutro u Zagori bilježi mraz, danju su temperature i do 18°C. Još toplije je danas bilo na kontinentu, prognozira Rade Popadić za dalmacijadanas.hr.

Stabilno će biti i sljedećih nekoliko dana, ali postupno uz sve više oblaka. Mogućnost oborina će rasti krajem tjedna, a čemu ćemo opširnije pisati ujutro.

Jugo u petak i subotu


Sljedeća tri dana bit će promjenjivo s izmjenama sunčanih i oblačnih razdoblja. Iako će u većini predjela biti suho, mjestimice će pasti malo kiše, osobito na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana.

U petak će zapuhati jugo s kojim će do Jadrana i ovog dijela Europe stići pustinjska prašina i pijeska, koja je svoju putanju prema Europi započela iz pustinjskih dijelova sjeverne Afrike.

Bura u nedjelju

Koncentracija pustinjske prašine kod nas ipak neće biti izražena kao što je slučaj bio nekoliko puta prošle godine. Kiša koja će povremeno padati u subotu tako će sadržavati pustinjski pijesak pa se do nedjelje ne preporučuje pranje limenih ljubimaca.

Okretanjem vjetra na buru, promijenit će se i zračna masa pa će sjeverni vjetrovi potpuno otpuhati pustinjsku prašinu iz našeg područja, piše Rade Popadić.

Foto: Rade Popadić

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime