Aktualno

NAJAVLJUJEMO: Tematska sjednica o TE na ugljen

Kao što smo već pisali i što javnost već zna, gradska vijećnica Ana Musa predala je na gradski protokol zahtjev za sazivanje tematske sjednice Gradskoga vijeća Grada Ploča na temu: Posljedice izgradnje termoelektrane na ugljen u Pločama s zaključkom podržava li Grad Ploče ili ne podržava izgradnju navedenoga objekta. Zahtjev za sazivanje tematske sjednice potpisalo je 15 od 17 vijećnika Gradskoga vijeća.

U obrazloženju zahtjeva stoji da su Grad Ploče i njegova tijela ovlaštena i obvezna promišljati o uređenju prostora koji im pripada, brinuti se o prostornom i urbanističkom planiranju, komunalnom gospodarstvu, brinuti se o zaštiti okoliša, zaštiti djece, kao i obavljati sve druge poslove kojima se neposredno ostvaruju potrebe građana. Radi sve toga, a „poznavajući proporcije promjena koje će doživjeti mikrolokacija koja administrativno pripada Gradu Pločama ukoliko se bude gradila TE na ugljen, te u cilju što boljeg informiranja građana Grada Ploča i zauzimanja stava od strane Gradskog vijeća koji odgovara stavu većine građana Grada Ploča“, vijećnici su podnijeli zahtjev.

Tematska sjednica, na kojoj će se na dnevnome redu naći ova prevažna tema ne samo za Ploče, nego i za dolinu Neretve, Makarsko primorje i Pelješac, će se održati u četvrtak 02.10.2014. u 8:30 sati u Pučkom otvorenom učilištu u Pločama.


„Sretna sam da sam objedinila i lijeve i desne u zajedničkim problemima što se tiče sazivanja tematske sjednice Gradskoga vijeća, a na samoj sjednici ćemo vidjeti hoće li se sadašnje jedinstvo prenijeti i na donošenje zaključka“, rekla je Ana Musa, aludirajući da su zahtjev potpisali predstavnici svih političkih opcija. U činjenici da je Ana Musa predala zahtjev ima dosta simbolike, jer je upravo ona prepoznata kao dugogodišnji borac protiv izgradnje termoelektrane na ugljen u Pločama.

 

dubrovacki.hr