Aktualno

Nagrađeni najljubazniji sudionici u prometu

U Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj jučer je upriličena dodjela priznanja i prigodnih poklona najljubaznijim vozačima u prometu, a ovogodišnji dobitnici su Dijana Botica, Amira Regić i Dominik Miljak.

Proteklih godina zamjetna je tendencija povećanja Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj jučer je upriličena dodjela priznanja i prigodnih poklona najljubaznijim vozačima u prometu, a ovogodišnji dobitnici su Dijana Botica, Amira Regić i Dominik Miljak.

Projekt „Dan ljubaznosti u prometu“ ova Policijska uprava provodi već petu godinu zaredom.


Akcija se provodila tijekom travnja na gradskim prometnicama, a od vozača se očekivalo da se zaustave ispred pješačkih prijelaza i rukom daju znak pješacima da prijeđu preko ceste.

Ta gesta ima značenje da su viđeni i da sigurno i bez straha mogu prijeći cestu.

U proteklih nekoliko godina zamjetna je tendencija povećanja broja savjesnih vozača, odnosno vozača koji poštuju prednost prolaska pješaka i grad Dubrovnik po tom pitanju može biti primjer ostalim gradovima u Hrvatskoj.

Ovogodišnje dobitnike priznanja primio je načelnik policijske uprave Ivan Pavličević koji je čestitao dobitnicima te pritom istaknuo želju da ovim ne represivnim projektom potaknemo građane na tolerantnije i kulturnije ponašanje u prometu i na poštivanje prometnih propisa, sve s krajnjim ciljem povećanja razine sigurnosti u prometu i smanjenja broja prometnih nesreća.

Zahvalu je uputio i Srđanu Beniću i Adriatic osiguranju na dugogodišnjoj suradnji na projektu Dan ljubaznosti u prometu te je ovom prilikom gospodinu Beniću dodijeljena zahvalnica, a najljubaznijim vozačima 2023. godine dodijeljena su prigodna priznanja, nagrade i cvijeće.

 

Možda ti se sviđa

Burza
Aktualno Politika

ZSE objavila revidirane sastavnice indeksa i nova pravila

Redovna revizija dioničkog indeksa CROBEX rezultirala je izlaskom Luke Ploče (LKPC), Tiska (TISK), Viadukta (VDKT) i Vira (VIRO) iz indeksa,
Ploče
Aktualno Politika

Gradit će se novi ulazni kompleks Luke Ploče, u konzorciju i Viadukt

U Pločama je jučer potpisan ugovor o izgradnji ulaznog kompleksa Luke Ploče, vrijedan 85 milijuna kuna. Ugovor je u ime