Aktualno

Na prodaji odmaralište Đuro Salaj u Gradcu

Vlada Federacije Bosne i Hercegovine u srijedu je donijela odluku o prodaji nekadašnjeg hotela “Đuro Salaj” koji se nalazi u Gradcu, a početna cijena koja će se tražiti za taj devastirani objekt i okolno zemljište je 4.250.000 eura.

Kako se navodi u zaključcima sa sjednice federalne vlade dostavljenim medijima u Sarajevu, nekadašnje radničko odmaralište u suvlasništvu je nekoliko gospodarskih društava iz BiH koje su sljednici nekadašnje tvrtke “Titovi rudnici uglja” iz Tuzle.

Uz devastirani hotel na prodaji je i nešto manje od devet tisuća četvornih metara zemljišta na atraktivnoj lokaciji uz samu obalu.


Kupac je dužan od Ministarstva pravosuđa Republike Hrvatske osigurati izuzimanje od zabrane raspolaganja nekretninama u skladu sa Uredbom o zabrani raspolaganja nekretninama na teritoriju Republike Hrvatske i Odlukom o izuzimanju od zabrane raspolaganja nekretninama na području Republike Hrvatske pravnih osoba sa sjedištem u Republici Sloveniji, Republici Makedoniji i Bosni i Hercegovini.

Agencija za privatizaciju u FBiH će nekretninu, površine od 8.957 m2, prodati metodom aukcije.

Početnu cijenu od 4.250.000 eura, odnosno 8.312.277,50 konvertibilnih maraka, utvrdio je vještak građevinske struke. Ponuđena cijena za hotel ‘Đuro Salaj’ bit će jedini kriterij za odabir najpovoljnijeg ponuđača.

Poreze i troškove koji proizilaze iz zaključenog kupoprodajnog ugovora u cjelosti snosi kupac, priopćeno je iz Ureda za informiranje Vlade FBiH.