Aktualno Kultura

Na Neretvu misečina pala: Nastup KUD Ploče i dječje skupine KUD-a Ploče

Sinoć je u kazališnoj dvorani GKS-a u Metkoviću bila druga večer folklornih skupina koje je pomno s balkona dvorane pratio i ocjenjivao stručni žiri. Naime, nastup na 35. smotri folklora jadranske Hrvatske Na Neretvu misečina pala je i selekcija u kojoj je biraju ponajbolje folklorne skupine koje će ovaj dio Hrvatske predstavljati na sljedećim ovakvim događajima.

Osim folklornih skupina sa spomenutog prostora, bili su tu i gosti. Osobito zanimljiv i pomalo neobičan bio je nastup KUD-a Besa iz Crne Gore koji su izvodili Pjesme i plesove Malesije.

Od neretvanskih skupina nastupili su dječja skupina KUD-a Ploče (Dječje igre i plesovi neretvanskog kraja), KUD Župe Karmelske Bagalović (Neretvanska šetnja i šotići) te na kraju KUD Metković koji je tradicionalno zaključio ovu večer (Plesovi i pjesme naselja doline Neretve).


Voditeljica programa 35. smotre folklora jadranske Hrvatske bila je Romana Gabrić.

Nakon nastupa folklornih skupina u Galeriji GKS-a bio je etno koncert Podravski bluzbračnog para Miroslava i Gordane Evačić. (likemetkovic.hr)

A u petak je održana “Večer folklornih skupina” gdje je između dvadesetak folklornih skupina iz raznih dijelova Hrvatske i okolnih zemalja nastupio i naš KUD “PLOČE” sa svojom folklornom sekcijom i izveo Neretvansku poskočicu u korografiji voditelja Želimira Brljevića.